Zaloguj się by uzyskać pełen dostęp. Nie masz jeszcze konta? Założ je już teraz w kilka sekund.

Wysłany: 2015-10-15, 21:31

PrzMas

GG: 59825555

Na forum: 4000 dni
Nick w MP: przmas

Piwa: 386

Respekt: 110

W niniejszym temacie publikuj? podstawow? wersj? kodu
s?u??cego do wykrywania obecno?ci s0beit'a dla wersji SA-MP od 0.3z-R4.

Ukryta wiadomość / Hidden message(aby ją zobaczyć musisz postawić użytkownikowi)
Wiadomość została ukryta, aby ją przeczytać należy się zalogować.

Powy?szy kod u?ywany w niezmienionej postaci mo?e okaza? si? w pewnych przypadkach mniej skuteczny (lub w og?le) ni? cho?by w?zek golfowy albo inne wykrywacze.
Zale?nie od kodu ju? zawartego w gamemode powy?sze zabezpieczenie u?yte tak jak powy?ej mo?e w og?le nie spe?nia? swojego zadania.
Funkcja SendClientCheck powoduje wywo?anie callback-a OnClientCheckResponse, ale wy??cznie w filterscript/-cie/-ach.

Nie udzielam pomocy czy jakichkolwiek innych informacji w przedmiocie niniejszego tematu na PW, ani gdziekolwiek indziej.
Publikacja ma na celu wprowadzenie do dzia?a? na powy?szym mechanizmie we w?asnym zakresie i na w?asny u?ytek.

Je?eli kto? chcia?by zbada? zachowanie si? innych akcji to mog? zasugerowa? nast?puj?ce dzia?anie, w celu pozyskania ich id:

Ukryta wiadomość / Hidden message(aby ją zobaczyć musisz postawić użytkownikowi)
Wiadomość została ukryta, aby ją przeczytać należy się zalogować.

Ostatnio zmieniony przez PrzMas 2016-07-24, 12:11, w całości zmieniany 24 razy  
Postaw piwo autorowi tego posta

Więcej szczegółów
Wystawiono 88 piw(a):
MISTRZU320, __.A.__, man123iek, Wafelowski, Dawid1999, Mojposjet, rts171, RedHed_, mgos307, Grace, macks, NikeKST, NitroFuN, Michatex, wampiros6, DerZikk, critical99, Piękna1234, ReVson, Virex_PL, Zamek, hansik96, Prezes123, IgnatMcfill, Foster RolePlay, Seboo, rmd1010, DaveRasta, Shlasku, Destinn, zasco, xbartikrul, Buczer, asus12, Patrykos009, WaterSmoke, ksamsel2, Pixelowy, Gameluner, DsJ3, NexuseQ, crlt27, KeFFiR, Mateodor, votek, Liskey., zielo150, Raydex, MrKacu13, Bluebyte, decxde_, Hussar, MaisterPasza, Kiobel, renouenn, EminemsS, Wujek14, bluur, nocax21413, Amige, Eck0, pabloalber84, Lion3, asdfasdfasdfasd, Dawidoskyyy, TenTypMess, oiuy, Simkowy_321, Nothick, sfd, pseudolconfirme, xSeLeCTx, Fr0z3nko, metinek, MatriX12., L4ncy_R4veN, zul123, Toffiaaak., UkraineSave, rxkrxd, abyss.z94, Lexon51, Nieznajomy003, 216typeczek, krystianandrzej, Jellonek, Duo22, bigsmoke_bb
Wysłany: 2015-10-17, 13:31

ToxiC.

Na forum: 5246 dni

Piwa: 8590

Respekt: 1143,8

Kod:

public OnClientCheckResponse(playerid, actionid, checksum, retndata)
{
printf("clientid: %d, actionid: 0x%02x", clientid,actionid);
}

B??d, nie masz nigdzie zmiennej clientid. Po za tym dziwne, kiedy? na s0bka dzia?a?a (chyba) tylko 5 akcja, a tu u?ywasz 2. P??niej zobacz? czy to si? sprawdza. :P

Wysłany: 2015-10-17, 15:40

PrzMas

"ToxiC`" napisał/a:

Kod:

public OnClientCheckResponse(playerid, actionid, checksum, retndata)
{
printf("clientid: %d, actionid: 0x%02x", clientid,actionid);
}

B??d, nie masz nigdzie zmiennej clientid. Po za tym dziwne, kiedy? na s0bka dzia?a?a (chyba) tylko 5 akcja, a tu u?ywasz 2. P??niej zobacz? czy to si? sprawdza. :P

B??d poprawiony.

Tylko nie zdziw si? je?eli oka?e si?, ?e to zwraca co innego ni? zamierzenie (tj. 0x10302012).
Oto co si? sta?o z poprzedni? wersj? funkcji: [link]

Na pewnym innym forum spodziewano si? gotowca, a jak pokapowali si?, ?e nic z tego to temat zosta? strollowany i w rezultacie usuni?ty.

Ostatnio zmieniony przez PrzMas 2015-10-26, 13:02, w całości zmieniany 1 raz  

Więcej szczegółów
Wystawiono 1 piw(a):
rts171
Wysłany: 2015-10-17, 17:39

ToxiC.

Na forum: 5246 dni

Piwa: 8590

PrzMas, to omijanie od FYP'a da?o si? zabezpieczy?, mam jeszcze gdzie? to chyba. A dzia?a to aktualnie na to zabezpieczenie?

Wysłany: 2015-10-17, 19:07

PrzMas

"ToxiC`" napisał/a:

PrzMas, to omijanie od FYP'a da?o si? zabezpieczy?, mam jeszcze gdzie? to chyba. A dzia?a to aktualnie na to zabezpieczenie?

Aktualnie zwracana przez funkcj? warto?? jest oparta na czym? innym, dlatego zmieni? si? spos?b jej u?ycia.
Na SS-ach w 1 po?cie s? aktualne s0beit-y od FYP-a :p

Wysłany: 2015-10-17, 22:21

_Lukaszniko_

Na forum: 5174 dni

Piwa: 11

Respekt: 50

Powiecccie jak ten kot dzia?a. Prosze, dam ci piwko, dam ci 10 piwek tylko powiec jak ten kot dziala. okej? powiesz? prosze?

"PrzMas" napisał/a:

"mrx3667" napisał/a:

Na PAFNO PL Ci pokazali gdzie Twoje miejsce, usun?li temat to przyszed?e? tu? I NA DODATEK U?Y?E? MOJEGO SS'a KT?RY DOWODZI ZE TEN SKRYPT NIE DZIALA (pacz pierwszy spoiler w pi?tym po?cie) .
Zaraz napiszesz ?e to wcalnie nie jest do wykrywania s0beita - to po co taka nazwa? ty jeste? nienormalny xD beka ;d

Rozumiem, ?e bardzo chcia?by? b?yska? w tej dziedzinie, ale masz pecha, bo pad?o na mnie, no i mnie zale?y na czym? innym ni? tobie. Niczego nie zdzia?asz swoim trollowaniem, bo co mam do zrobienia to i tak zrobi?, nie masz na to wp?ywu.

To ?e funkcja ci nie dzia?a to jest po??dany przeze mnie efekt, o to mi chodzi ?eby tacy jak ty wiedzieli jak najmniej. Gdyby nie tobie podobni oraz podobni innym kanaliom to tego rodzaju funkcje i zagrywki nie by?yby konieczne.
A to co dzieje si? z pawno pl to jest ich problem i nie wyno? tego gdziekolwiek indziej.

Nie produkuj si? ju? wi?cej, bo robisz si? przereklamowany i tandetny.

Dobra, a teraz tak na powa?nie. W tytule zaznaczy?e? i podajesz [SKRYPT] Anty mod-s0beit 0.3.7-R2, w w?tku: W niniejszym temacie publikuj? podstawow? wersj? kodu
s?u??cego do wykrywania obecno?ci s0beit'a dla wersji SA-MP od 0.3z-R4. . Czy tylko ja widz? tu jakie? pod?wiadome pr?by manipulowania?

Tagi: anty :: s0beit :: 0.3.7-r2
Anonymous

Na forum: 245 dni

Anonymous Koniecznie zajrzyj na:

Skocz do:  
GTAONLINE.PL » JĘZYKI PROGRAMOWANIA » PAWN » Skrypty do SA-MP Odpowiedz do tematu