Witam. Czy jest jaka? funkcja, skrypt, cokolwiek dzi?ki, kt?rej mo?na by?oby wy?wietli? list? os?b wpisanych w ACL w danej grupie? Chcia?bym stworzy? panel frakcji.
2. Zrobi?em sobie za pomoc? gui editora okienko z przyciskiem. Jak zrobi? aby po klikni?ciu tego przycisku okienko si? zamyka?o?
3. Zrobi?em sobie za pomoc? gui editora okienko, jak zrobi? aby pojawia?o si? ono po wpisaniu komendy?
4. Da si? napisa? skrypt, kt?ry po wej?ciu na serwer wy?wietla? by okienko z dwoma polami "Imi?:" i "Nazwisko"? Po klikni?ciu "OK" nick gracza zmienia? by si? na Imi?_Nazwisko.
5. U?ywam z tego skrypty logowania i rejestracji:
http://community.multithe...=details&id=617
gdy wchodzi si? na serwer okienko si? wy?wiet?a. Mo?na si? zalogowa?/zarejestrowa?, ale niesympatycznie wygl?da to:
http://screenshooter.net/2108075/tgluxph
jak wida? z ty?u ekran jest czarny. Jak zrobi? aby z ty?u wy?wietla? si? jaki? obrazek lub widok jakie? budynku np.
Aktualnie skorzysta?em tylko z 5. Dzi?ki! Dzia?a.
Spa? mi si? chce, mam dosy? ju? mojego serwera, musz? odpocz?? wi?c reszt? pokombinuje jutro.
[ Dodano: 2011-09-26, 23:13 ]
Wykorzysta?em to:
function setCameraOnPlayerJoin()
-- slowly fade the camera in to make the screen visible
fadeCamera(source, true, 5)
-- set the player's camera to a fixed position, looking at a fixed point
setCameraMatrix(source, 1468.8785400391, -919.25317382813, 100.153465271, 1468.388671875, -918.42474365234, 99.881813049316)
end
addEventHandler("onPlayerJoin", getRootElement(), setCameraOnPlayerJoin)
Umia?by kto? zrobi? skrypt, kt?ry ukrywa? by hud i chat (bronie, kasa, chat itp.)?
Mam pytanie. Chcia?bym aby po wej?ciu na serwer wy?wietla? si? taki ?adny napis:
"Witaj na serwerze NAZWA!" i pod nim trzy buttony logowanie, rejestracja oraz regulamin (w regulaminie tekst oraz przycisk albo "Wr??" albo dwa przyciski "Rejestracja" i "Logowanie"). Chcia?bym ?eby to wszystko by?o z??czone wraz z w?a?nie rejestracj? i logowanie (oczywi?cie z u?yciem ju? gotowego do tego skryptu). Je?eli to nie jest bardzo du?o pracy to zrobi?by kto? to dla mnie? Lub pom?g? zrobi?? Dodam ?e jestem do?? zielony w lua, ale si? staram.
Mam guieditor. Mo?e samo zrobienie tam jest ?atwe, ale trzeba to potem z??czy? z rejestracj? i logowaniem itd. Zrobi? ?eby po klikni?ciu wy?wietla? si? np. regulamin. Dla mnie to strasznie trudne.
Jak si? w mecie okre?la?o obrazek?
Zrobi?em ?eby wy?wietla? si? obrazek. Jak zrobi? aby po zalogowaniu znika??
Rozwi?za?em problemy, ale mam kolejny. Chcia?em sobie spolszczy? ten skrypt pm. http://community.multithe...details&id=1562
Po spolszczeniu skrypt nie dzia?a. Nie wiem dlaczego. ;/
M?g?by kto? spr?bowa??
No w?a?nie. Nie dzia?a. Nie wiem czemu, ale nie dzia?a. Mi te? nie dzia?a?o, a jestem pewien i? nie usun??em ?adnego znaku. Kto? wie jak rozwi?za? ten problem?
[ Dodano: 2011-09-28, 18:09 ]
Jak zrobi? aby obrazek w gui by? wy?wietlany r?wno na ?rodku? Niezale?nie od rozdzielczo?ci czy monitor?w graczy?
Wpisz /debugscript 3 - je?li ?aden b??d nie wyskoczy b?dziemy my?le?, nie wiem ale mo?e by? te? tak ze ta funkcja jest tylko dla okienek - 'Window'(nie jestem pewien). Co do pytania to tak jak podawa?em na poczatku tego tematu, czyli:
Tylko ?e zmieni?em z guiSetVisible(nazwa_okienka,false) na guiSetVisible(nazwa_okienka,true) dzi?ki czemu okienko b?dzie po wcisnieciu sie danego przycisku pokazywac a nie ukrywa?.
PS. Co do tego obrazka - wpisywa?e? t? komend?? Wiem - g?upie pytanie ale mo?e pomy?la?e? ?e to powinno by? odrazu i nic nie wpisywa?e? i si? dziwisz
Ale ja nie wiem za bardzo jak to wszystko zrobi?. Co to te absoluteX itp.? Dlatego chcia?em aby kto? mi zrobi? ten kod to bym si? po?apa?, albo ostatecznie dok?adnie wyja?ni?.
Jak? komend?? ?eby wycentrowa? obrazek potrzeba jakiej? komendy?