Witam zwracam si? do was z pewnym problemem:
Mam problem z Zdj?ciami. Mam stworzone w Gui Editor panel i na nim kilka zdj?? 1, 2, 3, 4, 5 i teraz jak kilkne np. na 2 to nie dzia?a funkcja i tak z ka?da
Kod:
Tak btw. zaleca si?, aby zamiast 'root' b?d? 'getRootElement()' jako drugi argument w funkcji addEventHandler podawa? element dla kt?rego ma wykona? si? dane zdarzenie. Jest to o tyle komfortowe i? potem w kodzie nie trzeba sprawdza? czym jest ?r?d?o czyli source. Poza tym funkcja addEventHandler nie b?dzie b??dzi?a po ca?ym drzewku element?w i sprawdza?a ka?dy element po kolei, a co za tym idzie - kod b?dzie lepiej zoptymalizowany .
Przy okazji b?agam Was - u?ywajmy polskiego nazewnictwa. Nie 'Panel Usera' tylko 'Panel U?ytkownika' .
1. Jak wczyta? mapy kt?re s? wgrane na serwer.
2. Jak ustawi? map? jako next.
3. Jak da? wi?kszy napis na funkcji Label
4. Jak zrobi? nowy wygl?d gui np. GridList.
1.to chyba nie to ja chce liste map da? do panelu mojego.
2.Nie widz? nic tam takiego.
3.Okey ju? zrobi?em.
4.Na serwerach jest inne gui r?zne rzeczy np. s? sk?rki w mta kilka ?e masz r?zne rodzaje to takie co? do serwera chce
W mapmanager masz funkcje getMaps() lub getMapsCompatibleWithGamemode(nazwa_gamemoda) kt?ra zwraca wszystkie mapy kompatybilne z wymienionym gamemodem.
Wi?cej znajdziesz tutaj https://wiki.multitheftauto.com/wiki/Mapmanager .