jest w MTA mo?liwo?? podmianki GUI? Chodzi mi g??wie o to, ?e nie chc? tworzy? ca?y czas albo gotowej grafiki czy dxDrawami, tylko wykorzystywa? przerobione GUI.
Da si? co? takiego zrobi??
S?ysza?em co? o dxGui, ale nie mam poj?cia jak tego wgl u?y?.
xMaslo, Nie ma mo?liwo?ci podmienienia CEGUI,a bynajmniej o tym nie s?ysza?em. Co do dxGUI s? to biblioteki dxDraw z obliczeniami. S? umieszczone w tej bibliotece funkcje jak z CEGUI, czyli gridlista, combobox, button etc. Mo?esz to napisa? samemu (powodzenia, du?o zachodu) lub u?y? czyj??.
Podpis
Użytkownik - 10-05-2016
Support Team - 17.06.2017 Moderator - 25.11.2017 Mod-Team - 02.07.2018
ale powiem ci po moim do?wiadczeniu ?e lepiej taki kod wykona? na dx funkcjach. W funkcjach gui trzeba ka?d? zmani? po?o?enia elementu, zmian? szeroko?ci/wysoko?ci elementu trzeba r?wnie? wykonywa? na ka?dym elemencie jako now? funkcj? kt?ra sk?ada si? z kilkunastu linijek.
W dx nie masz takiego problemu bo zmienne kodujesz w tablicy i nie musisz nic wi?cej robi?.
A tak ju? patrze? na zalety dx i gui to nie mo?na stwierdzi? wed?ug mnie kt?ry spos?b jest lepszy, bo jeden i drugi ma swoje zalety i wady.