Witam, zakupilem paczke , lecz ona wymaga podlaczenia pod baze dancyh. A ja jestem zielony w tym, wiec mam problem jak to podlaczyc. Mysle, ze wybralem na to dobry dzial, a jak nie prosilbym administracje o przeniesienie go w poprawny dzial.
PS. Jak trzeba cos dodac wystarczy mnie poinformowac, a postaram sie to zrobic w jak najszybszym czasie.
Najlepiej, gdy jeste? "pocz?tkuj?cym" w lua, pobierz sobie gotowca z internetu i uzupe?nij tam nast?puj?ce pola, wymagane do po??czenia z baz? danych (czyli: login, port, has?o, etc.).
Jak nie znajdziesz, to napisz w odpowiednim do tego temacie.
Podpis
Wykonuję zasoby programistyczne w języku lua. Osoby zainteresowane proszone są o kontakt.
[email protected]
Aha. Tylko z jakiej strony moge sobie taka baze danych wziasc. Posiadam forum na cb*.**. I tam mam baze danych. Musze zobaczyc. Jak zadziala to bede wdzieczny
To nie to. Musisz u?y? funkcji dbConnect, masz przyk?ady na wiki.
Musisz zna? ip hosta, ewentualnie domen?, u?ytkownika i jego has?o oraz nazw? bazy danych.
A, u?ywasz gotowego skryptu. Usu? te linijki co doda?e?.
Nie znam tego skryptu ale powiniene? gdzie? mie? plik z ??czeniem do bazy danych wraz z konfiguracj? oraz plik .sql z zawarto?ci? bazy do wgrania na serwer MySQL.
Ja zadnych linijek nie dodawalem. Ogolnie tylko zedytowalem je, aby polaczyly sie z mysql. Laczyc sie lacza, ale bledy wystepuja ;\ A jak chcesz moge Ci znalezc plik .sql i dac go.
Ogolnie wbilem na to sql i chce dodac co mam w pliku .sql ale nie moge tego zapisac, a mi pisze na stronie "Uruchom zapytanie/zapytania SQL na serwerze "localhost""