A wi?c tak chcia?bym napisa? skrypt na prywatne auta lecz nie wiem od czego zacz?? i wgl, jakby mia? wygl?da??
- Komenda /Dajauto [id auta] [nick gracza]
- Komenda /Usunauto [id auta] [nick gracza]
- Komenda /Sprawdzauto [ sprawdza id pojazdu i nick gracza do kt?rego dany pojazd jest przypisany ] * Ka?da z tych 3 komend mo?e tylko u?ywa? gracz przypisany do acl ' Samochody '
Proponowa?bym ogarni?cie MySQL (nie taki straszny diabe?, jak go maluj?). Nie ominie Cie to, jesli my?lisz o tym na powa?nie a bez tego nic fajnego nie zrobisz
Mo?esz kombinowa? z Mysqlite ale ostatnio rozmawia?em z informatykiem od sieci i prosi?em ?eby mi por?wnal platformy Mysqlite czyli plikowej wewn?trzenj bazy danych i mySQL.
Oto co mi odpowiedzia?: Zdecydowanie mySQL bedzie szybszym w wykonywaniu proces?w ze wzgl?du na to ?e ma swoj? platforme oddzielnie dzia?aj?ca i kwarendy wykonuje za nas silnik MySQL, je?li chodzi o pojemno?? MySQL jest 100x bardziej optymalne.
[ Dodano: 2013-10-31, 21:00 ]
PS: Sam obecnie jestem w trakcie pisania ca?ego gamemoda opartego na SQL, nawet jesli chodzi o przechowywanie kont.