Wklejasz kod do pliku - poniewa? tzw useful functions nie s? zaimplementowane do mta, s? jedynie tworem graczy - i u?ywasz go zgodnie z przyk?adem na wiki
"No chyba ?e chcesz zrobi? by kamera patrza?a tylko na co? a nie lata?a to : "
Napisa?em kolego, "porusza?a si? w tle".
Dzi?kuj? Destroy, my?la?em ?e b?dzie to trudniej wygl?da?, jutro przetestuje.
Funkcja smoothMoveCamera wykonuje przej?cie z punktu A do punktu B i na tym ko?czy swoj? robot?. Je?li chcesz, aby kamera ci?gle by?a w ruchu mo?esz:
- po sko?czeniu przej?cia rozpoczyna? nowe,
- zrobi?, aby kamera kr??y?a dooko?a jednego punktu "patrz?c si?" na niego.
Co? mi si? kojarzy, ?e by? tam gdzie? b??d w kodzie, kt?ry naprawi?em u siebie na komputerze, ale zapomnia?em tego zrobi? na gi?cie, a teraz jestem na wyje?dzie i nie mam dost?pu do mojego komputera, a nie chce mi si? odpala? MTA, ?eby to sprawdzi?. Wi?c jakby co to debuguj i pisz jakie wywala b??dy.
Aby u?y? mojego rozwi?zania musisz wklei? zawarto?? gista, przy pokazywaniu GUI u?y? funkcji rotateClientCamera o tak:
gdzie x, y, z to pozycja punktu na kt?rym si? skupia kamera, speed okre?la jak szybko kamera b?dzie si? porusza? dooko?a punktu (do ekperymentowania) i distance to odleg?o?? kamery od punktu (do eksperymentowania).
Natomiast kiedy chcesz zako?czy? obracanie si? kamery, wystarczy u?y? tej samej funkcji przy zamykaniu panelu logowania, ale tylko z jednym argumentem - false