Hejka! Ten kod spawnuje pojazd, od razu przenosi gracza do niego jako kierowce, nie rozumiem dzia?ania tej tablicy "new spawned_vehicles[MAX_PLAYERS];"
z reszt? kodu, czy m?g?by kto? prosz? wyt?umaczy? mi w jaki spos?b to dzia?a i zast?puj? ID pojazdu z tego?: "spawned_vehicles[playerid] = CreateVehicle(vmodel, posX, posY, posZ, 0.0, 0, 0, 1000, siren);"
Typowa komenda polskich "programistow" ;d ktora mozna zasyfic serwer pojazdami, a usuwanie przez admina usunie tylko ostatni stworzony ktory jest przypisany do tablicy spawned_vehicles[playerid], w tej komendzie tablica spawned_vehicles[playerid] jest tylko po to aby jej pewnie uzywac w ktoryms publicu z vehicleid czyli
Przepraszam, ?e tak nieschludnie z g?ry, na forum nowy jestem, ale dalej nie rozumiem co znaczy "spawned_vehicles[playerid]"
Kod: GivePlayerWeapon(playerid, 24, 100);
Da graczowy deagle ze 100 amunicji
a "spawned_vehicles[playerid]" znaczy? te "playerid" w tablicy co oznacza?
spawned_vehicles[playerid] jest to tablica do ktorej zostanie przypisane ID pojazdu utworzone za pomoca CreateVehicle, nie mylic ID z Modelem bo to 2 rozne rzeczy ( http://wiki.sa-mp.com/wiki/CreateVehicle ), playerid w tablicy oznacza id gracza ktory wpisuje ta komende
skoro tworzysz wlasna tablice ktora jest w [ ] to pozniej musisz uzywac w ten sam sposob. Nie jestem dobry w tlumaczeniu bo dla mnie to nie jest cos dziwnego xd
ahaaa chyba ju? zrozumia?em, aczkolwiek, je?li mamy te tablice spawned_vehicles, i gracz, kt?ry j? przypisuje jest w [playerid] to sk?d mam wiedzie? ile spawned_vehicles pomie?ci warto?ci? XD