Cze??, my?l?, my?l? i nie mog? wymy?le?. Jak zrobi? prze??czanie syren za pomoc? przycisku H? Ot?? klikniemy H (za pierwszym razem) to w??cza si? syrena o numerze 1., klikniemy za drugim razem klawisz H, wy??czy si? pierwsza, i w??czy syrena o numerze 2.
Nie mam zielonego poj?cia jak zastosowa? to za pomoc? instrukcji warunkowej if, pr?bowa?em pobieraj?c stan klawisza (czy jest naciskany lub mnie), lecz pierwsze wykombinowa?em (czyli w??czona syrena gdy nacisn? pierwszy raz klawisz H), no ale nie mam ?adnego pomys?u jak lub co, wykona? w dalszych inst. warunk. if lub elseif.
Nie prosz? gotowego kodu, ani nie o jakie? triggery z tworzeniem d?wi?ku poniewa? wszystko mam ju? przygotowane, aczkolwiek nie wiem jak si? zabra? za prze??czanie tych syren. ;/
poprostu ustawiasz mu element dat?, z numerem aktualnej syreny. Przy prze??czaniu pobierasz j?, i dok?adasz do niej jeden i ustawiasz zn?w element dat?.
Podpis
Pomogłem Ci
[you]
? Może zostawiłbyś za to piwko, lub respekt? Dzięki!
Mój projekt:
?
Atroth, no dobra, co? tam niby zrozumia?em z Twojego przyk?adu, no ale nadal nasuwa si? pytanie co mam u?y? gdy klikn? ponownie klawisz H, aby w??czy?a si? kolejna syrena?