Cze?? , nie chce mi si? tworzy? kilka temat?w o takim samym kontekscie , wi?c um?wmy si? ,?e razem od 0 do trybu w kt?rym b?dzie dzia?a? poprawnie b?d? prowadzi? temat . Wszelk? pomoc a tym bardziej , pomoc z przyk?adami (chodzi o poprawki ,?eby nie by?o ,?e kto? napisze "?le ustawi?e? SetTime" i teraz mam si? domy?li? jak zrobi? to poprawnie) b?d? nagradzia? piwem i repk?
, o co chodzi , otusz chce aby :
- Przykleja? obiekt gdy b?dzie mia? gracz odpowiedni ID broni
- Czy zbyt cz?sty SetTimer czyli sprawdzanie czy gracz posiada bro? , mo?e wp?yn?? na optymalizacje ?
-Odkleja? jak gracz nie b?dzie mia? broni .
- korzystam z bone_attach
- i na komend?
Jeste zielony , ale umiem si?ga? do wiki tylko trudno mi sklei? to wszystko w ca?o??\
Podpis
Cześć w MTA jestem jako Rodzaje.
Wszystko jest po staremu nie zamierzam stawiać RPG.
Zabawa timerami to zb?dna strata czasu, linijki kodu i nie potrzebne zu?ywanie pami?ci. Poczytaj na wiki jakie warto?ci/argumenty reprezentuje w/w zdarzenie to zrozumiesz.
function popwb(el)
for k,v in ipairs ( getElementsByType ( "player" )) do
if getPedWeapon(v)==28 then -- ustawiono sprawdzanie czy gracz posiada bro? UZI(28)
exports["bone_attach"]:attachElementToBone(burger,v,12,0,0,0,0,-90,0) -- ustawia burgera w r?ce
setElementData(v,"el-test",el)
elseif isElement(getElementData(v,"el-test")) then
exports["bone_attach"]:detachElementFromBone(getElementData(v,"el-test"))
destroyElement(getElementData(v,"el-test"))
removeElementData(v,"el-test")
end
end
end
addCommandHandler("sprawdzbron",popwb)
i nie dzia?a
Podpis
Cześć w MTA jestem jako Rodzaje.
Wszystko jest po staremu nie zamierzam stawiać RPG.
function popwb(el)
for k,v in ipairs ( getElementsByType ( "player" )) do
if getElementData(v,"el-test")==el then
exports["bone_attach"]:detachElementFromBone(getElementData(v,"el-test")) -- dlaczego tutaj dajesz date? nie wiem jak wyglada ten bone attach wiec popraw sobie tutaj
removeElementData(v,"el-test")
end
if getPedWeapon(v)==28 then
exports["bone_attach"]:attachElementToBone(burger,v,12,0,0,0,0,-90,0)
setElementData(v,"el-test",el)
end
end
end
addCommandHandler("sprawdzbron",popwb)