Witam
Wgra?em na serwer tabelke dxscoreboard : http://community.multithe...=details&id=419 i jak tworze team i do niego do??cze to nie mam kolorowego nicku.. jak zmieni? by by? kolor? I jak doda? zak?adke FPS i State alive/dead DAM PIWO i repa.
Druga wa?na rzecz, to dxscoreboard na wiki MTA.
DXSCOREBOARD
Tam s? opisane wszystkie funkcje jakie potrzebujesz, by w pe?ni manipulowa? skryptem.
P.S. Je?eli kolory si? dalej nie pojawiaj?, to jak wci?niesz TAB to przytrzymaj PPM i kliknij na settings - tam masz co? takiego jak 'use colors' lub 'show colors'.
To jak ty stworzy?e? dru?yny (eng. teams)
Na ch?opski rozum
Tak tworzysz dru?yn? z kolorem czerwonym
Ka?dy gracz, kt?ry od tej chwili b?dzie nale?a? do tej dru?yny b?dzie mia? czerwony nick.
Je?eli ju? masz stworzon? dru?yn? (chocia?by przez met?), to musisz u?y? funkcji setTeamColor. Powiedzmy, ?e ju? nale?ysz do tej dru?yny i wystarczy teraz pobra? od ciebie dru?yn? i zmieni? kolor:
Teraz wystarczy, ?e wpiszesz komend? /zmienkolor i ju?.
Na pewno zrozumiesz.
P.S. Wklej to po stronie serwera. Je?eli nie wiesz o co mi chodzi to odsy?am Ci? do poradnik?w napisanych przeze mnie w dziale Lua.
Niestety z dxscoreboard'em ci nie pomog?, poniewa? tam trzeba potworzy? par? funkcji dodatkowych, by zas?b m?g? w pe?ni wy?wietla? w/w informacje.