Zaloguj się by uzyskać pełen dostęp. Nie masz jeszcze konta? Założ je już teraz w kilka sekund.

Wysłany: 2018-04-13, 22:06

NitroFuN

El Barto

Na forum: 4126 dni

Piwa: 1195

Respekt: 650,5
Respekt: 650,5Respekt: 650,5

bizek1, co ty za g?upoty piszesz? Synchro od jakiego? czasu jest obecnie o wiele lepsze ni? wcze?niej, mo?na by rzec ?e prawie takie jak na SA:MPie (nie licz?c jeszcze pojazd?w). Niebawem pojawi si? wiele nowo?ci jak np. mo?liwo?? pisania skrypt?w w dowolnym j?zyku programowania (API b?dzie dost?pne niebawem, ka?dy kto ma troch? oleju w g?owie b?dzie m?g? doda? sw?j ulubiony j?zyk programowania), trwaj? prace nad dodaniem LUA i Squirrela w?a?nie za pomoc? tego API. A co do prac to projekt bardzo szybko si? rozwija, betatesterzy (w kt?rych ja jestem) co jaki? czas otrzymuj? nowe wersje, tak?e o rozw?j obecnie nie ma co si? martwi?.

Podpis
GG: 61963221 - Discord: NitroFuN#2819

Gracz SA:MP - 2010-2019
Support Team - 26.11.2017 - 16.01.2018

Postaw piwo autorowi tego posta

Więcej szczegółów
Wystawiono 2 piw(a):
Szydlo, critical99
Wysłany: 2018-04-13, 22:10

critical99

Na forum: 5264 dni

Piwa: 285

Respekt: 115,3

Aktualnie pracujemy nad do?? pot??n? aktualizacj? 0.2.1, wprowadzaj?c? praktycznie pe?n? kompatybilno?? z GMami z SA-MP 0.3a/b oraz zaprezentowali?my dzisiaj podstawowe wsparcie dla j?zyka LUA.

Od pewnego czasu posiadamy bugtrackera, gdzie prezentujemy, co b?dzie w przysz?o?ci dodawane. (bugs.rw-mp.net)

Co do teamu - przyj?li?my ruska, kt?ry faktycznie pomaga w tworzeniu RW-MP i RW-MP nie tworzy ju? jedna osoba. Tworzy go kilka os?b. Chocia?by wsparcie dla LUA nie zosta?o stworzone przez nikogo z RW-MP Team.

To, ?e nie udost?pniamy informacji (i tak co kilka dni publikujemy screenshoty na Discordzie) nie znaczy, ?e prace nie trwaj?. Codziennie jest wpuszczane kilka commit?w, nie tylko od samego za?o?yciela projektu.

Poni?ej przyk?ad kilku commit?w.

To, ?e Twoje wiadomo?ci bizek1 znika?y z Discorda - nie odpowiadam ja, wi?c tu si? nie wypowiem, aczkolwiek nikomu innemu takie wiadomo?ci nie znikaj?, wi?c co? musia?o by? nie tak.

Jako, i? jest to moja pierwsza wypowied? tutaj na temat RW-MP, zapraszam przy okazji do ?ledzenia forum, jak i samego mojego profilu. https://forum.rw-mp.net/index.php?/profile/35-critical/

Postaram si? w przysz?o?ci o wi?ksz? aktywno??, je?li chodzi o rozw?j polskiej cz??ci forum.

Więcej szczegółów
Wystawiono 5 piw(a):
Szydlo, NitroFuN, macks, ProBaton, Bonn333
Wysłany: 2018-04-14, 02:56

ProBaton

Emeryt GTA

Na forum: 3825 dni
Nick w MP: ProBaton

Piwa: 2756

Respekt: 430
Respekt: 430

Ja osobi?cie ?ledz? ten projekt i mam wra?enie, ?e ju? w tym momencie jest lepszy od Sampa. Ekipa si? stara i nie czeka 3 lat, ?eby doda? co? nowego. No w takim tempie to serwery z sampa znikn? i zmieni? si? na serwery Rw.MP :)

Wysłany: 2018-04-14, 11:16

Combacior

Na forum: 5795 dni

Piwa: 2161

Respekt: 1060
Respekt: 1060

Ostrzeżeń: 20%
"ProBaton" napisał/a:

?e ju? w tym momencie jest lepszy od Sampa

Tak pisa? jeszcze nie mo?na, bo zanim (i je?li w og?le) to dogoni sampa, to kilka lat musi min??.

"NitroFuN" napisał/a:

Niebawem pojawi si? wiele nowo?ci jak np. mo?liwo?? pisania skrypt?w w dowolnym j?zyku programowania

"wk213" napisał/a:

zaprezentowali?my dzisiaj podstawowe wsparcie dla j?zyka LUA

Nie wiem, czy dodawanie mo?liwo?ci pisania skrypt?w w innych j?zykach to jaka? super fajna rzecz, bo kto znaj?cy LUA b?dzie tworzy? serwer w nowym, niestabilnym RW:MP jak ma stabilne i rozwini?te pierdyliard razy bardziej MTA.

Kontynuuj?c temat aktualnych mo?liwo?ci RW:MP, jest tam mo?liwo?? u?ycia podstawowych sampowskich plugin?w tj. streamer czy mysql? Tak?e wa?ne pytanie, czy b?dzie dzia?a? tam plugin Pawn.RakNet, bo posiada on si?? nieprawdopodobn? i szkoda by?oby j? straci?.

Wysłany: 2018-04-14, 11:43

macks

Na forum: 3577 dni

Piwa: 2856

Respekt: 463
Respekt: 463

Ostrzeżeń: 20%
Combacior, z tego co widzia?em to b?dzie tam mo?na u?ywa? pawn, wi?c streamer, itp. powinny wej?? :)

Wysłany: 2018-04-14, 12:17

critical99

Na forum: 5264 dni

Piwa: 285

Combacior, du?o os?b na discordzie RW-MP oczekiwa?o wsparcia dla lua, wi?c stworzyli?my API w C++, aby umo?liwi? spo?eczno?ci mo?liwo?? rozszerzania mo?liwo?ci RW-MP. Tak, jak podkre?li?em wy?ej - nikt z RW-MP Team nie stworzy? wsparcia dla lua. Modu? dodaj?cy wsparcie dla lua zosta? stworzony przez oddzieln? osob? i ka?da osoba mo?e stworzy? modu? do obs?ugi swojego j?zyka. My tylko udost?pnili?my API C++ do tego.

https://github.com/rw-mp/modules-api

Streamer z SA-MP mo?e mie? problemy, poniewa? RW-MP zastosowa?o w 0.2.1 sw?j w?asny, napisany praktycznie na nowo streamer obiekt?w. Szacowany limit obiekt?w bez stosowania ?adnych plugin?w ma wynosi? oko?o 5000.

mysql dzia?a poprawnie z wyj?tkiem odczytu z bazy warto?ci zmiennoprzecinkowych (chocia? nie wiem, czy tu jest wina mysql, czy sscanf).

Pawn.RakNet nie jest kompatybilny, lecz nic nie stoi na przeszkodzie, aby zg?osi? deweloperom ch?? posiadania mo?liwo?ci tego pluginu w RW-MP za pomoc? w/w bugtrackera. Jeste?my otwarci na wszelkie sugestie.

Więcej szczegółów
Wystawiono 1 piw(a):
Bonn333
Tagi: renderware :: multiplayer :: następca :: sa-mp?
Anonymous

Na forum: 245 dni

Anonymous Koniecznie zajrzyj na:

Skocz do:  
GTAONLINE.PL » OGÓLNE » NOWOŚCI » Rockstar Games News » RenderWare Multiplayer - następca SA-MP? Odpowiedz do tematu