znowu ja, t?py ja. witam bardzo serdecznie. Prosto z beczki: chodzi o to, ?e gracz wpisuje komende /wyslijapelacje <jakisteam>, i pokazuje mu sie na czacie wiadomsc, ze wyslal apelacje do tego teamu. A pragne tez, zeby gracz ktory jest w grupie acl "lidergang1" przez wlasnie wpisanie tej komendy przez gracza pierwszego (thePlayer) otrzymywal wiadomosc, ze gracz ktory wpisa? komend?, apeluje o do??czenie do teamu. Nah,dam ten kod, mam nadzieje nic na tym nie strace xD (dam piwko i respekt za pomoc oczywiscie ^.^)
a nie dostaje wiadomosci o tym, ?e ten kto? wys?a? apelacje. Czy to mo?e dlatego, ?e testuje sam na sobie? Tak mi si? wydaje, lecz nie jestem pewien.
Okej, naprawi?em xD Po prostu by?y w kodzie spacje co sprawia?o, ?e Lider by? odzielony spacj? od nazwy gangu. Sorki za zamieszanie, jeszcze raz dzieki.
Przesy?am ni?ej odpowied? dot. pytania, kt?re zada?e? mi na PW: jak usun?? graczy z gang?w. Niestety przez ograniczenie silnika nie mog?em tam odpowiedzie?.
Odpowied?: To zale?y na jakiej zasadzie u Ciebie dzia?a system gang?w. Je?li w ca?o?ci jest oparty na teamach, to przygotowa?em kr?tki kod, kt?ry by? mo?e pomo?e Ci rozwi?za? sw?j problem.
function removePlayer(commandPlayer, command, target, team, reason)
if not target or not team or not reason then
outputChatBox("Prawid?owe u?ycie: /removeplayer <nick gracza> <nazwa gangu> <pow?d>", commandPlayer, 255, 0, 0, true)
return
else
local target = getPlayerFromName(target)
local acc = getAccountName(getPlayerAccount(commandPlayer))
if not getPlayerTeam(commandPlayer) then
outputChatBox("Nie nale?ysz do ?adnego gangu.", commandPlayer, 255, 0, 0, true)
else
local cPlayerTeam = getTeamName(getPlayerTeam(commandPlayer))
if cPlayerTeam ~= false and cPlayerTeam == getTeamName(getTeamFromName(team)) then
if isObjectInACLGroup("user."..getPlayerName(commandPlayer), aclGetGroup("Lider "..team)) or isObjectInACLGroup("user."..getPlayerName(commandPlayer), aclGetGroup ("ViceLider "..team)) then
if getElementType(target) == "player" then
local targetTeam = getTeamName(getPlayerTeam(target))
if targetTeam == getTeamName(getTeamFromName(team)) then
setPlayerTeam(target, nil)
outputChatBox("Gracz "..getPlayerName(target).." zosta? usuni?ty z gangu przez: "..acc, commandPlayer, 0, 255, 0, true)
outputChatBox("Zosta?e? usuni?ty z gangu "..targetTeam.." przez "..acc.." za: "..tostring(reason)..".", target, 255, 0, 0, true)
else
outputChatBox("Ten gracz nie jest cz?onkiem Twojego gangu.", commandPlayer, 255, 0, 0, true)
end
end
end
else
outputChatBox("Nie nale?ysz do tego gangu.", commandPlayer, 255, 0, 0, true)
return
end
end
end
end
addCommandHandler("removeplayer", removePlayer)
Natomiast je?li Tw?j system gang?w dzia?a w inny spos?b, to daj zna?.