Wielu z was nie robi jeszcze za bardzo doskona?ych film?w, jednak mo?e to si? zmieni?.. Potrzebny jest tylko czas oraz cierpliwo??. Zwyk?y film potrzebuje tylko zaledwie: Edytora + czego? do kr?cenia, to samo jest z doskona?ym, jednak musimy ju? skorzysta? z bardziej zaawansowanych program?w.. Poradnik ma s?u?y? m?odym re?yserom, kt?rzy za dobrze jeszcze nie filmuj?, a chc? si? tego nauczy?.. Mam nadziej?, ?e wszystkim si? przyda! Zaczynajmy!
Osobi?cie lepszy jest GameCam, jednak w nim wyst?puj? bardzo du?o b??d?w, a w Frapsie ju? mniej. Jednak tu te? jest haczyk, Video Frapsa bez konfiguracji mo?e zajmowa? do 3gb/1 min, jednak zmniejszy si? one po wrzuceniu filmu do edytora, co dalej wyja?ni?. Poni?ej zapodaje wersj? TRAIL oby dw?ch program?w! Pe?ne wersje mo?na ?ci?gn?? np na:
OK! Pierwszy temat z g?owy, instrukcje do programu Fraps znajdziecie poni?ej, GameCam ma sam w sobie, jednak po angielsku. Drug? spraw? jest edytor. Najbardziej popularnym programem i ?atwym w edycji jest MovieMarker, jednak nim za du?o nie uzyskamy. Nadaje on si? raczej do film?w kr?tko czasowych. Troszk? trudniejszym, jednak zaawansowanym programem Jest Sony Vegas.. Jak na razie, bardzo du?o os?b z niego korzysta, a filmy s? idealne. W nim zdzia?amy wszystko, od efekt?w do tekst?w z animacj? 3D. Tu macie np. Logo Video zrobione w Sony Vegas:
Program jest ?redni w obs?udze, chodzi tu o poziom trudno?ci, jednak w 3 dni powiniene?/a? si? nauczy? jaki? sztuczek. Do Sony Vegasa przyda te? si? Adobe After Effect, jednak on ju? jest bardziej trudniejszy w obs?udze, ale przydatny w zaawansowanych filmach. Jednak ja go jeszcze nie ogarniam, ale nie wiem jak wy.. On w por?wnaniu ma ju? wi?kszy nacisk na Efekty, przyk?adowy film razem z Vegasem.
Tak?e do filmu mog? si? przyda? tak zwane tipsy, kody, trainery. Typu noclip. Jest on bardzo przydatny np. w grze Call Of Duty, do nagrywania film?w, zobaczy? mo?esz go w akcji tutaj:
poczebujesz? /oh
Co do tutka - sam u?ywam uleada, i mimo ?e ma mniej funkcji co vegas, lepiej si? go obs?uguje. No, i nie potrzebuje zb?dnych kodek?w, czy czego tam(nie wiem, bo nie musz? u?ywa? )
Podpis
fajnie się trollowało.
niniejszym ogłaszam, że po przepracowaniu roku na modzie i długiego czasu wstecz odchodzę niechlubnie.
nie byłem sobą, udawałem, bo tak chciał Bóg. A Bóg nigdy się nie myli
jo.
jestem rozczarowany po przeczytaniu. Liczy?em na co? wi?cej a tu po prostu napisa?e? jakich program?w mo?na u?y?. Prawie zero o przydatnych trikach, obs?udze i podstawowym ogarze.
Przyk?adowo. Nie wiem ile ustawi? w Frapsie fps'?w.
czasem jak nagram nim filmik z samp'a to jest on przyspieszony, nie wiem czemu..
profesjonalny film w gta tworzy si? w singlu(ze wzgl?du na fps i mo?liwo?? replay) a nie samp wiec mo?e zna kto? programy kt?re daj? nam mo?liwo?? pewnych udogodnie?? usuniecie ludzi i pojazd?w z ulic, program do spawnu pojazd?w i zapisywania pozycji. Program kt?ry usuwa napis "replay"..
Zrozumie? to najwy?ej Ciebie nie mo?na, lub twojej inteligencji.. Zawsze co? masz, i zawsze b?dziesz mia?... Do mojej ortografii co? masz? Wiem , wiem. Ortografi? mam rlz.
// ju? poprawi?em m?j byk, na sto.. , co? jeszcze?
Tak, doda?e? tylko downloady i par? przyk?ad?w na YT. Ale si? wysili?e?, naprawd? - jakby jaki? newbie w tworzeniu film?w to czyta? to by si? nie m?g? po?apa?, skoro si? tak chwalisz, ?e masz wszystko w paluszku to we? nam to wyja?nij, mistrzu od siedmiu bole?ci. Download to ja sobie na google poszukam.
A po jakiego chu maj? by? obja?nienia? Je?li cz?owiek jest z rozumem, to si? po?apie, je?li przyk?adem jest newbie, czyli Ty , bo nie mo?esz tego zrozumie?, to po jak? choler? mam pisa? r??ne obja?nienia? Wyra?nie w poradniku jest napisane "profesjonalny", wi?c chyba raczej ju? kto? musia? mie? styczno?? z Filmami, a je?li jednak nie, to nie moja sprawa... Mi chodzi?o o g??wnie, gdzie mo?na wszystko znale??, i czym zrobi? efekty... Poradnik zosta? stworzony dla tych co ci?gle si? pytaj?:
"A jakim programem by? robiony ten film" ?
Zastan?w si? dwa razy...
A gdzie to zosta?o napisane? :-o
@ Down:
Napisa?em do czego ma s?u?yc ten poradnik, je?li macie takie problemy, zmieniam nazwe..
Razor_954, no ale wiesz to ani troche nie jest zblizone do poradnikow w pawn. Tam kazda funkcja jest opisana co i jak a ty tu tylko dales download i pare przykladow. Mogles np napisac jak w SV dodac efekty itp.
Podpis
Jestem jaki jestem, ale wiem że jestem...
Zakończyć przygodę poraz ostatni... > http://www.destix.pl/?p=30