Opis sytuacji: kupowalem gma autorskiego z podanymi zasobami zaplacilem 220 zl i większosci tych rzeczy brakuje bądz nie działa a za taka kwotę powinno działac wszystko napisalem do niego ze nie działa wiekszosc rzeczy a on ignoruje wiadomosci bądz zmienia konto na inne i wyłącza mozliwosc napisania wiadomosci
Witam, w całej paczce jest wszystko co powinno być, nie było tam mowy, że wszystko to są w pełni funkcjonalne skrypty na co sama cena wskazuje. Co do konta, obecnie korzystam z innego ponieważ tamto mam zbanowane i czekam na odpowiedź Discord'a.
Vice Admin: Jeśli potrzebujesz pomocy w sprawach organizacyjnych lub technicznych - skontaktuj się ze mną.
Treść ogłoszenia:
To w końcu wszystko jest skończone tak jak pisałeś w ogłoszeniu czy nie, tak jak twierdzisz teraz.
Tak samo cena niby ma wskazywać na stan w jakim jest paczka zasobów - klient nie ma się domyślać co może być nie tak albo czemu cenisz sobie za to akurat tyle skoro w ogłoszeniu jest jasno napisane, że paczka jest skończona.
K4ppa1321, zrób listę co znajduję się w paczce i działa a także dopisz to czego w niej nie ma a w ogłoszeniu jest w rozpisce.
Rzeczy które są wypisane po myślnikach, to są i grafiki i skrypty. Nie wypisywałem tam tylko rzeczy znajdujących się na serwerze ale i te które znajdują się w projekcie graficznym. Nie było tam mowy, że wszystkie rzeczy są oskryptowane.
Każdy inaczej interpretuje w 100% skończoną paczkę, dla mnie skończona paczka to logowanie i core, które są potrzebne do startu, a osoba kupująca nie uwzględniła czego dokładnie oczekuje w samym gamemodzie.
Ostatnio zmieniony przez ReftiXD. 2024-03-17, 16:51, w całości zmieniany 1 raz
Vice Admin: Jeśli potrzebujesz pomocy w sprawach organizacyjnych lub technicznych - skontaktuj się ze mną.
a czy bylo wypisane ze to są grafiki?
Jakby nie patrzeć to nie było też opisane, że są to skrypty tak jak pisał ReftiXD.
Tylko jakby iść tym tokiem myślenia to ReftiXD. mógłby opisać sobie wszystko tak jak jest a ze skryptów mogłyby być tylko core i logowanie.
A regulamin giełdy jasno mówi:
1.4. Każda oferta/ogłoszenie musi być dokładnie opisana, a w przypadku ogłoszeń z tagiem [SPRZEDAM] wątek musi zawierać:
Nazwę sprzedawanego zasobu/rzeczy,
rzeczowy, jak najbardziej szczegółowy opis,
przynajmniej jedno zdjęcie prezentujące oferowany zasób/rzecz.
A jak widzimy w ogłoszeniu to nie jest dopisane, który element z listy jest projektem graficznym a więc oskryptowanie w tym przypadku jest wymagane skoro te rzeczy są na tej samej liście co reszta skryptów
K4ppa1321, chodziło mi o to żebyś napisał listę i wypisał wszystko tak jak pisałem, z nazw zasobów nie wywnioskuje wszystkiego - tym bardziej, że w niektórych folderach mogą być same projekty graficzne.
Czy przed kupnem zapytałeś czy wszystkie wypisane skrypty z listy działają lub byłeś na jakimś serwerze testowym aby sprawdzić paczkę czy kupowałeś w ciemno z samego ogłoszenia?
Opis sytuacji: kupowalem gma autorskiego z podanymi zasobami zaplacilem 220 zl i większosci tych rzeczy brakuje bądz nie działa a za taka kwotę powinno działac wszystko napisalem do niego ze nie działa wiekszosc rzeczy a on ignoruje wiadomosci bądz zmienia konto na inne i wyłącza mozliwosc napisania wiadomosci
No Kolejna Osoba wypisane ze są frakcje prace all itp a tu niema połowy rzeczy i zwala sprzedający ze to jakieś restapi ma byc podpiete i wogóle tez kupiłem tego gamemoda i szczerze to jest mieszadło z deva bo tam jest slave z dierectem pomieszany gdzie niema tak jak kolega pisze większosći rzeczy np salony frakcje itp
dodam swoje trzy grosze do sprawy, zevy/reftixd oszukuje na forum od dawna po prostu niektórym nie opłaca sie szarpać za bluze za te marne 50 zł, słyszałem o wielu osobach które oszukał, oszukuje również ze swoim przydupasem IQ (w sumie nie wiadomo kto czyim przydupasem tam jest), sprzedawali razem MÓJ DARMOWY anticheat, a po skonfrontowaniu ich dostałem bloka
Co do konta, obecnie korzystam z innego ponieważ tamto mam zbanowane i czekam na odpowiedź Discord'a.
nie wal ściemy, do zbanowanych kont na discordzie można dalej pisać, dałeś mu bloka by uniknąć odpowiedzialności
Rzeczy które są wypisane po myślnikach, to są i grafiki i skrypty. Nie wypisywałem tam tylko rzeczy znajdujących się na serwerze ale i te które znajdują się w projekcie graficznym. Nie było tam mowy, że wszystkie rzeczy są oskryptowane.
mam nadzieje że idąc twoim tokiem myślenia ktoś ci sprzeda dziurawe prezerwatywy a potem powie że nie było napisane że są całe
co do paczki sam miałem zamiar pod ogłoszeniem na giełdzie napisać że sprzedający to oszust i paczka to ściema gdyż znam jej faktyczny stan ale pomyślałem sobie że nikt nie jest taki głupi żeby kupić cokolwiek od klapka iq, jak widać sie przeliczyłem i są teraz skutki
Dokładnej listy brakujących zasobów od K4ppa1321 się nie doczekamy ale aktualne posty i tak wystarczą aby wydać werdykt.
Strona oskarżona sama pisała, że wszystkie rzeczy z listy nie są zasobami mimo, że były na owej liście i nie zostały w żaden sposób oznaczone, iż nie są skryptami.
A więc przechodząc do meritum sprawy - skarga zostaję przyjęta a strona oskarżona zostaje dopisana na czarną listę sprzedających oraz zostanie jej odebrany dostęp do działu giełdy.