Zaloguj się by uzyskać pełen dostęp. Nie masz jeszcze konta? Założ je już teraz w kilka sekund.

Wysłany: 2013-05-05, 13:31

shiny

Na forum: 6130 dni

Piwa: 17

Respekt: 63

AVC - Advanced Vehicle Creator + Skin Selector.

Helo?. Dzi? pragn? przedstawi? Wam skrypt, nad kt?rym po?wi?ci?em stosunkowo du?o czasu. I tak - jest to spawner aut, ale nietypowy, bo pozwala na dowolne stworzenie pojazdu, to jest:
- poprzez wpisanie /v nazwa_auta
- poprzez wpisanie /v pocz?tek_nazwy_auta
- poprzez wpisanie samego /v wy?wietli si? okno dialogowe z 3 dodatkowymi opcjami:
Jak wida? - na li?cie tej mamy dodatkowe opcje dotycz?ce samego spawnu aut. Dodatkowo w skrypcie wszystkie nazwy s? zdefiniowane, w??cznie z opcj? respawnowania aut przez administratora (wystarczy odkomentowa? linijk? 74, czyli #define ONLY_FOR_ADMIN i przekompilowa? skrypt).
Dodatkowo w skrypcie umieszczona jest komenda na zmian? skina przy pomocy komendy /skin.

Wymagane biblioteki:
SA:MP w wersji 0.3x
mSelection by D0erfler
MySQL by StrickenKid
YSI Y_Iterate by Y_Less
ZCMD by Zeex

Skrypt na licencji BSD.
Kod:

Copyright (c) 2013, Shiny
Wszystkie prawa zastrze?one.
Redystrybucja i u?ywanie, czy to w formie kodu ?r?d?owego, czy w formie kodu wykonawczego, s? dozwolone pod warunkiem spe?nienia poni?szych warunk?w:
Redystrybucja kodu ?r?d?owego musi zawiera? powy?sz? not? dotycz?c? praw autorskich, niniejsz? list? warunk?w oraz poni?sze o?wiadczenie o wy??czeniu odpowiedzialno?ci.
Redystrybucja kodu wykonawczego musi zawiera? powy?sz? not? dotycz?c? praw autorskich, niniejsz? list? warunk?w oraz poni?sze o?wiadczenie o wy??czeniu odpowiedzialno?ci w dokumentacji i/lub w w innych materia?ach dostarczanych wraz z kopi? oprogramowania.
Ani nazwa AVC, ani nazwa Advanced Vehicle Creator nie mog? by? u?yte celem sygnowania lub promowania produkt?w pochodz?cych od tego oprogramowania, bez szczeg?lnego, wyra?onego na pi?mie ich zezwolenia.
To oprogramowanie jest dostarczone przez u?ytkownika Shiny “tak, jak jest”. Ka?da, dorozumiana lub bezpo?rednio wyra?ona gwarancja, nie wy??czaj?c dorozumianej gwarancji przydatno?ci handlowej i przydatno?ci do okre?lonego zastosowania, jest wy??czona.
W ?adnym wypadku posiadacze praw autorskich nie mog? by? odpowiedzialni za jakiekolwiek bezpo?rednie, po?rednie, incydentalne, specjalne, uboczne i wt?rne szkody (nie wy??czaj?c obowi?zku dostarczenia produktu zast?pczego lub serwisu, odpowiedzialno?ci z tytu?u utraty walor?w u?ytkowych, utraty danych lub korzy?ci a tak?e przerw w pracy przedsi?biorstwa)
spowodowane w jakikolwiek spos?b i na podstawie istniej?cej w torii odpowiedzialno?ci kontraktowej, ca?kowitej lub deliktowej (wynik?ej zar?wno z niedbalstwa jak innych postaci winy), powsta?e w jakikolwiek spos?b w wyniku u?ywania lub maj?ce zwi?zek z u?ywaniem oprogramowania, nawet je?li o mo?liwo?ci powstania takich szk?d ostrze?ono.

Do pobrania z:
- Pastebin.com
- Solidfiles.com

Dodatkowo do pobrania zrzut bazy z Pastebin.com.

Ostatnio zmieniony przez Iggy 2015-04-19, 18:31, w całości zmieniany 1 raz  
Postaw piwo autorowi tego posta

Wysłany: 2013-05-06, 13:27

JotP

Na forum: 4821 dni

Piwa: 1215

Respekt: 44,6

Ostrzeżeń: 40%
jako pierwszy napisze posta :P P

a wiec ja nie pobieram ale piwko ci zostawie widze ze sie duzo nad tym napracowales bo skrypt pro :) to trzeba powiedziec. To chyba twoj pierwszy skrypt na forum bo nie widzialem twojich postow za duzo ale jak na poczatek to musze powiedziec ze skryptcik pro :) mam nadzieje ze bedzie coraz lepiej :)

[ Dodano: 2013-05-06, 13:27 ]
a i dodaj to w hide bo widze ze sie napracowales zarobisz piwek

Podpis
3guzqx

Wysłany: 2013-05-06, 15:07

Kruger

Na forum: 4873 dni

Piwa: 332

Respekt: 50

JotP, nie znasz go?cia a oceniasz go po ilo?ciach post?w? pff.
Jak dla mnie on nie zbiera piwek bo i tak nic z nich nie ma.

Co do skryptu to na prawd? bardzo dobra robota.

Wysłany: 2013-05-06, 15:51

JotP

"Kruger" napisał/a:

JotP, nie znasz go?cia a oceniasz go po ilo?ciach post?w? pff.
Jak dla mnie on nie zbiera piwek bo i tak nic z nich nie ma.

Co do skryptu to na prawd? bardzo dobra robota.

]
napisalem ze zajebisty skrypt ?? co ty wogole chcesz ?? odwal sie ...

Podpis
3guzqx

Wysłany: 2013-05-06, 18:02

pamdex

Na forum: 5871 dni
Nick w MP: Pamdex

Piwa: 3

Respekt: 50

@JotP shiny przesiaduje g??wnie na konkurencyjnym forum, tak jak ja ;)

Do tematu:
Skrypt jest bardzo dobrze napisany i oferuje profesjonalne tworzenie aut.
Jedno pytanie czy jest jaki? limit spawnowanych pojazd?w poza tym z SA-MP w tym skrypcie? (nie mam czasu na testowanie)

Wysłany: 2013-05-06, 18:14

JotP

"pamdex" napisał/a:

@JotP shiny przesiaduje g??wnie na konkurencyjnym forum, tak jak ja ;)

Do tematu:
Skrypt jest bardzo dobrze napisany i oferuje profesjonalne tworzenie aut.
Jedno pytanie czy jest jaki? limit spawnowanych pojazd?w poza tym z SA-MP w tym skrypcie? (nie mam czasu na testowanie)

ja napisalem ze to "CHYBA" pierwszy skrypt a ten juz hejt nie ty tylko ten @3UP.

Podpis
3guzqx

Wysłany: 2013-05-06, 21:18

shiny

Na forum: 6130 dni

Piwa: 17

Respekt: 63

Pamdex, nie ma limitu stworzonych pojazd?w, ale jest limit respawnowanych aut i wynosi on 2000 (tyle, ile definicja MAX_VEHICLES). ?atwo go zmieni?, poprzez zmian? liczby na wi?ksz?.
Dla ludk?w, kt?rzy mo?e nie kumaj? o co chodzi:
Kod:

#undef MAX_VEHICLES
#define MAX_VEHICLES LICZBA // na przyk?ad 4000, 8000.

Przy okazji - wa?ne info: im wi?ksza liczba, tym d?u?ej b?dzie si? wykonywa?a komenda /respawn, w ko?cu jest wykonywane bardzo du?o obrot?w p?tli ju? teraz.

I tak - nie zale?y mi na piwkach, czy innych wirtualnych dobrociach - g??wnie dlatego wyda?em nawet ten skrypt na licencji BSD, czyli - r?b z nim co chcesz, byleby zostawi? informacj? o pierwszym autorze, czyli mnie.

Tagi: avc :: zaawansowane :: tworzenie :: aut
Anonymous

Na forum: 245 dni

Anonymous Koniecznie zajrzyj na:

Skocz do:  
GTAONLINE.PL » JĘZYKI PROGRAMOWANIA » PAWN » Skrypty do SA-MP Odpowiedz do tematu