Jestem adminem serwera, kt?ry zosta? za?o?ony przez stron? maxrate.pl i potrzebuje pomocy. Nie umiem wgra? skin?w (np: Van Diesle), modeli broni i map (np: Baza policji LS). Wgrywam przez FTP. Ka?dy kto pomo?e dostanie
P.S. Je?eli nie chcecie odpowiada? w postach to m?j skype: kacper.jakubowski8 (pad? mi mikrofon)
Ostatnio zmieniony przez Verdziuch 2014-01-26, 11:55, w całości zmieniany 4 razy
Piorun, luki123luki123, temat jest chyba zrozumia?y, ch?opak ma problem z wgraniem skin?w itp. na serwer. Wi?c tak aby wgra? takowy skin musisz posiada? skrypt na niego, na community jest tego pe?no, wystarczy poszuka?, gdy ju? pobierzesz sw?j skrypt wrzucasz go na FTP, w tym celu ??czysz si? ze swoim serwerem FTP (na maxrate jest chyba mo?liwo?? przez stron?, czego odradzam wol? FileZille lub Total Commandera). Nast?pnie wchodzisz do folderu mods>serwer>deathmatch>resources i tu wrzucasz swoje skrypty czy mapy, nast?pnie musisz jako admin wpisa? /refresh i za?aduj? si? twoje skrypty, voila! To wszystko, je?li b?dziesz mia? z czym? problem to napisz, a napewno kto? ci pomo?e.
Aby wgra? dany plik (oboj?tnie czy mamy do czynienia z plikiem tekstowym, muzycznym czy zawieraj?cym informacje o modelu lub teksturze) to musimy mie? utworzony zas?b (najlepiej pusty), w kt?rym mamy ju? utworzony plik meta.xml
W tym?e zasobie (a raczej w folderze zasobu) wklejamy sobie pliki .txd oraz .dff (ewentualnie samo .txd) i dopisujemy linijki w pliku meta.xml:
Dodatkowo w pliku z kodem ?r?d?owym (w tym samym zasobie) po stronie klienta u?ywamy odpowiednio nastepujacych funkcji:
No nadal nie wiem. Zrobi?em tak: Wszed?em na stron? gtainside.pl i pobra?em skina tego kt?rego chcia?em, potem wszed?em w Loguj do FTP/ mods /deatchmatch/ rescures/ prze?lij. Gdy si? przes?a?o wbji?em na serwer i napisa?em /refresh list, nast?pnie wszed?em w panel admina / rescures i tam szuka?em tego pliku (ze skinem) ale nie by?o
Musisz napisa? skrypt aby podmieni?o model, Piorun, wskaza? ci wszystko co potrzebujesz. Oto skrypt, po kolei napisze co musisz zrobi?. Wi?c tak, pierw wypakowujesz skina i szukasz plik?w .dff i .txd potem tworzysz plik folder i nazywasz go np. skin-0. Tworzysz w nim plik .lua oraz plik meta.xml. Do folderu tego wrzucasz wypakowane pliki .dff i .txd, a w pliku .lua wpisujesz:
Dzi?ki Tostuch
Tylko pytanko ju? wszystko zrobi?em to co tera robi? ?eby to do FTP bo folderu nie wrzucze (chyba bo nie wiem). Wszystko to co ty zrobi?em tylko w .lua usun??em to co pisa?es w nawiasach o tym CJ itp. To jak to wrzuci? ? trzeba zrobi? tak: Loguj do FTP / mods /deatchmatch/ rescures/ prze?lij i ca?y folder przesy?am? A z t? met? robi?em tak i lu?: plik .lua nazwa?em swat.lua a dalej robi?em tak: