Siemka,
Po d?u?szej przerwie od programowania w lua, zapomnia?o si? troch?, lecz chcia?bym zrobi? sw?j pocz?tkowo prosty Game Mod.
Zacznijmy...
Wi?c tak, chc? stworzy? takie cacko, by dzieli?o mi graczy do grupy, oczywi?cie losowo, jednak spraw? jest to by w grupie, dajmy na to "A" by?y 3 osoby, a na serwerze jest 9, zatem w "b" reszta.
Chc? stworzy? serwer, co? na podobie?stwo pewnej sceny z NFS'a.
Prosz? was o podanie kilku funkcji dzi?ki kt?rym pogrupowa? bym graczy, mam zamiar robi? serwer prywatny, do wsp?lnej gry. Ch?tnie wydam w p??niejszym terminie gamemod, jak go tylko uko?cz?
A, tak. Jeszcze prosi? bym o kilka funkcji za pomoc? kt?rych sprawdz? czy np, to auto znajduj?ce si? w marker'ku jest np tym z zmiennej:
I je?eli to auto nie znajdzie si? tam w czasie 30 minut, uznaje grup? B jako przegrana.
Prosz? was tylko o podanie Funkcji i o przyk?adowe ich u?ycie, z g?ry dzi?ki wynagrodz? na maksa.
Co do tych grup rozumiem, ?e w grupie A ma by? 3 osoby, a w grupie B ca?a reszta serwera, a wi?c sposoby s? 2. Albo wrzucasz wszystkich graczy do osobnej tablicy:
Dzi?ki, zabieram si? do roboty, po kreowaniu takiego oto skryptu napisz? jeszcze jeden post, w kt?rym zatem podam kod zapewne do poprawy. Jeszcze raz dzi?ki, z mojej strony jak na razie mo?ecie liczy? na piwko i reputacje. Pozdrawiam