Zaloguj się by uzyskać pełen dostęp. Nie masz jeszcze konta? Założ je już teraz w kilka sekund.

Wysłany: 2026-01-28, 22:11

sabarupl

Na forum: 4825 dni

Piwa: 163

Respekt: 230
Respekt: 230Respekt: 230

W GTA MTA gram od czasu kiedy wyszło pierwsze wydanie MTA gdzie można było się tylko ścigać. Nigdy na to jakoś nie zwracałem uwagi ale od jakiegoś roku bawię się wpisanie skryptów do MTA za pomocą czat botów, które wychodzą od dłuższego czasu.

Myślałem że synchronizacja w MTA stoi na wysokim poziomie. Mam komputer i jakiegoś starego laptopa gdzie działa w zasadzie tylko GTA SA i MTA. Na głównym komputerze mam uruchomiony serwer, a na laptopie odpalam sobie drugie MTA. I taki myk służy do tego żeby zobaczyć czy dobrze są synchronizowane skrypty.

Podczas testów zauważyłem że, np. stanę swoją postacią w jakimś miejscu, a na laptopie ta postać przez chwilę biegnie przed siebie i wraca na miejsce. Innem razem jadąc motorem, który jest użyty podczas misji i jak go się zostawi na chwilę to na laptopie potrafi się wywrócić, a na głównym komputerze stoi w miejscu. Innym razem znowu jest taki myk że jak rozwalę lampę czy inny obiekt to co prawda widać to na obu sprzętach ale jak już na laptopie postać się telepnie w inne miejsce i zaraz wróci to te obiekty są sprowrotem całe. Ale tylko na laptopie bo u głównego gracza dalej są rozwalone.

To jest normalne w tym przypadku czy trzeba dograć jakieś skrypty żeby to było poprawnie synchronizowane?

Postaw piwo autorowi tego posta

Tagi: synchronizacja :: mta.
Anonymous

Na forum: 245 dni

Anonymous Koniecznie zajrzyj na:

Skocz do:  
GTAONLINE.PL » JĘZYKI PROGRAMOWANIA » LUA » Synchronizacja MTA. Odpowiedz do tematu