Witam mam do Was pytanie odno?nie teleportu do interioru . CHodzi mi o to , ?e jest pickup i nachodz?c na niego teleportuje mnie do interioru prosze opis w punktach , iz jestem zielony w pawno daje respa i piffko za pomoc z g?ry thx
Cze??! Je?li nie wiesz jak zrobi? zwyk?y tp do interioru i chcesz mie? to wyt?umaczone od pocz?tku do ko?ca, zapraszam do obejrzenia filmiku Nickk888SAMP
Na pocz?tku musisz mie? pozycj?, gdzie ma by? gracz "przeniesiony" po wej?ciu w pickup, czyli jak jeste? w interiorze, wpisujesz komend? /save w miejscu, gdzie chcesz, aby gracz by? po przeniesieniu do interioru, a to potem wchodzisz do Moje Dokumenty/GTA San Andreas User Files/SAMP/savedpositions i tam powiniene? mie? co? w stylu:
W tej linijce, cyfry zaznaczone na zielono odpowiadaj? za pozycj? x, y, z. Kopiujesz te cyfry, pomijaj?c pierwsz? (ta zaznaczona na ?to), poniewa? odpowiada ona za skin gracza, tzn. jego id, kiedy by?a wpisywana komenda /save. Gdy masz ju? przygotowan? t? pozycj?, musisz stworzy? pickup.
Tam masz te? opisane, jak zrobi? teleport z pickupem, czyli w Twoim przypadku to b?dzie przeniesienie gracza do interioru, tylko tam gdzie masz argument w funkcji SetPlayerPos:
Odpowiedzialny za pozycj?, do kt?rej gracz ma by? przeniesiony, dodajesz te cyfry, kt?re ja wy?ej zaznaczy?em na zielono (tzn. swoje cyfry, bo to jest pozycja przyk?adowa, nie wiem gdzie masz sw?j interior, musisz samemu pobra? pozycj?) i powinno by? ok. Jak nie b?dziesz czego? wiedzia? to pisz.