Zaloguj się by uzyskać pełen dostęp. Nie masz jeszcze konta? Założ je już teraz w kilka sekund.
GTAONLINE.PL
Tematy otagowane jako: uruchamia
1. Serwer nie uruchamia się
Jak w temacie, serwer nie chce się uruchomić - stoi na VPS




Kod:

[2022/01/16 09] Loading plugin: GPS.so
[2022/01/16 09] Failed (libtbb.so.2: cannot open shared object file: No such file or directory)
[2022/01/16 09] Loaded 3 plugins.

[2022/01/16 09]
[2022/01/16 09] Ban list
[2022/01/16 09] --------
[2022/01/16 09] Loaded: samp.ban
[2022/01/16 09]
[2022/01/16 09]
[2022/01/16 09] Filterscripts
[2022/01/16 09] ---------------
[2022/01/16 09] Loaded 0 filterscripts.

[2022/01/16 09] [debug] Run time error 19: "File or function is not found"
[2022/01/16 09] [debug] NearestNodeFromPoint
[2022/01/16 09] [debug] CalculatePath
[2022/01/16 09] [debug] Run time error 19: "File or function is not found"
[2022/01/16 09] [debug] NearestNodeFromPoint
[2022/01/16 09] [debug] CalculatePath
[2022/01/16 09] Script[gamemodes/gps_remote_calc.amx]: Run time error 19: "File or function is not found"
[2022/01/16 09] Number of vehicle models: 0
2. Serwer nie uruchamia się z screenem
Hej paczka pusta czysty serwer, serwer instalowany wedle tego tutaj
Odpalam tym normalnie ./mta-server lecz jak już chce odpalić przy pomocy screena serwer się nie uruchania wraca konsola do lokalizacji serwera, a gdy sprawdzę listę screena mam
there od a screen on:
1607.server_mta (attached)

I tyle
Ktoś może miał problem i znalazł rozwiązanie
3. Autostart się nie uruchamia oraz reszta skryptów
Pobrałem w miarę fajną paczkę i nie działa w niej Autostart oraz reszta plików też się nie uruchamia

https://imgur.com/JtHfKfu
4. SAMP nie uruchamia serwera
Pomocy, po latach chce sobie wejść na stary dobry serwer net4game, lecz wyskakuje taki błąd, pomoże mi ktoś?

SA-MP 0.3.7-R3
Exception At Address: 0x0040FB80
Base: 0x04440000

Registers:
EAX: 0x127748D0 EBX: 0x12772888 ECX: 0x00000000 EDX: 0x00000000
ESI: 0x0460DEC8 EDI: 0x12772888 EBP: 0x00000118 ESP: 0x0177FC78
EFLAGS: 0x00210202

Stack:
+0000: 0x004C6DC5 0x00000030 0x12772888 0x12772888
+0010: 0x0460DEC8 0x00000118 0x00001500 0x0177FCD8
+0020: 0x0177FCD8 0x127748D0 0x0460DEC8 0x01856748
+0030: 0x0177FCD8 0x008A62EC 0x008A62EC 0x0460DEC8
+0040: 0x00001500 0x004C549D 0x01856680 0x004C52F0
+0050: 0x0177FCD8 0x12772888 0x0460DEC8 0x0177FF60
+0060: 0x0083BC4B 0xFFFFFFFF 0x004C7369 0x12772888
+0070: 0x12772888 0x0460DEC8 0x005373CF 0x12772888
+0080: 0x008E48AC 0x00000118 0x0460DEC8 0x000015E0
+0090: 0x0040C814 0x008E48AC 0x0460DEC8 0x000015E0
+00A0: 0x00000118 0x00000000 0x008E4A60 0x00000000
+00B0: 0x12439800 0x00012000 0x008E7B50 0x0177FF60
+00C0: 0x74D9F660 0x5278B629 0xFFFFFFFE 0x0040E2CA
+00D0: 0x12439800 0xFFFFFFFF 0x00000000 0x00000008
+00E0: 0x00000000 0x76CAEBE0 0x00000000 0x00000000
+00F0: 0x00000024 0x0040EAC8 0x00000000 0x00000001
+0100: 0x00000000 0x00863B10 0x005BA263 0x00000000
+0110: 0x00863A6C 0x0086A578 0x00000000 0x0053BCAB
+0120: 0x00863B10 0x00863B10 0x00863A90 0x00863B10
+0130: 0x0000000A 0x0053E593 0x00863B10...
5. [GTAV] Gra sie nie uruchamia
Od jakiegos czasu mam problem z uruchomieniem gierki.
Procesor i5- 750, karta graficzna ATI RADEON 4800 HD SERIES, 4gb ram
dodam, ze reinstall nie wchodzi w gre - pobieralem ja cale 3 dni
ss:https://imgur.com/a/ZhY9u

Dodano: 2017-12-26, 22:03
dodam, ze muzyka groove rowniez sie nie wlacza- moze to dlatego nie dziala GTA V. Sciagalem rozne feature packi, ale i tak muzyka groove nie dziala.
6. Serwer się nie uruchamia :/
Siemka :P Dopiero zaczynam swoją przygodę z byciem [email protected] i można powiedzieć że się uczę ;'D Wgrałem gamemoda xyzzy, lecz serwer wgl się nie ładuje :/ Jestem nowy wię prosił bym o pomoc, lista błędów:

[code][2017-03-03 11:46:35] ERROR: Couldn't find resource wb-sad. Check it exists.
[2017-03-03 11:46:35] ERROR: Couldn't find resource wb-salon_tatuazu. Check it exists.
[2017-03-03 11:46:35] ERROR: Couldn't find resource wb-scena. Check it exists.
[2017-03-03 11:46:35] ERROR: Couldn't find resource wb-silownia. Check it exists.
[2017-03-03 11:46:35] ERROR: Couldn't find resource wb-sklep_muzyczny. Check it exists.
[2017-03-03 11:46:35] ERROR: Couldn't find resource wb-sluzby_specjalne. Check it exists.
[2017-03-03 11:46:35] ERROR: Couldn't find resource wb-stacja_telewizyjna. Check it exists.
[2017-03-03 11:46:35] ERROR: Couldn't find resource wb-stadion. Check it exists.
[2017-03-03 11:46:35] ERROR: Couldn't find resource wb-statek_w_porcie. Check it exists.
[2017-03-03 11:46:35] ERROR: Couldn't find resource wb-straz_pozarna. Check it exists.
[2017-03-03 11:46:35] ERROR: Couldn't find resource wb-szpital. Check it exists.
[2017-03-03 11:46:35] ERROR: Couldn't find resource wb-tartak. Check it exists.
[2017-03-03 11:46:35] ERROR: Couldn't find resource wb-taxi. Check it exists.
[2017-03-03 11:46:35] ERROR: Couldn't find resource wb-telebimy. Check it exists.
[2017-03-03 11:46:35] ERROR: Couldn't find resource wb-turystyka. Check it exists.
[2017-03-03 11:46:35] E...
7. Serwer nie uruchamia się
Wgrana została paczka na OGRPG DB podłączone all skrypty wpisane w conf serwera
jedyne co wyskakuje w logach i konsoli to
[code]
****************************** Login Passed... Welcome ******************************

==================================================================
= Multi Theft Auto: San Andreas v1.5.2 [64 bit]
==================================================================
= Server name : [email protected]
= Server IP address: 46.105.43.92
= Server port : 22038
=
= Log file : ../581893.mta/mods/deathmatch/logs/server.log
= Maximum players : 20
= HTTP port : 22038
= Voice Chat : Quality [4]; Sample Rate: [16000Hz]
= Bandwidth saving : Medium
==================================================================
[2016-10-14 18:13] File 'settings.xml' not present, creating new node.
[2016-10-14 18:13] Resource 'acpanel' requests some acl rights. Use the command 'aclrequest list acpanel'
[2016-10-14 18:13] Resources: 197 loaded, 0 failed
[2016-10-14 18:13] Server password set to 'ncec3asl'
[2016-10-14 18:13] Starting resources...
[2016-10-14 18:13] Admin access list successfully updated
[2016-10-14 18:13] INFO: Admin added 499 missing rights
[2016-10-14 18:13] Server minclientversion is now 1.3.4
[2016-10-14 18:13] Gamemode 'play' started.
[2016-10-14 18:13] Querying MTA master server... success! (Auto detected IP:46.105.43.92)
[2016-10-14 18:13] Server started and is ready to accept c...
8. Steamer plugin się nie uruchamia
Witam serdecznie posiadam najnowszą wersję Streamer Plugin v2.7.9 mam następujący problem, chciałem uruchomić obojętnie jaki kolwiek skrypt i mam z tym problem gdyż Plugin się nie uruchamia.

Nie wiem od czego może to się dziać mam takie logi:

[code]SA-MP Dedicated Server
----------------------
v0.3.7-R2, (C)2005-2015 SA-MP Team

[11] filterscripts = ""  (string)
[11] 
[11] Server Plugins
[11] --------------
[11]  Loading plugin: sscanf
[11] 

[11]  ===============================

[11]       sscanf plugin loaded.     

[11]          Version:  2.8.1        

[11]    (c) 2012 Alex "Y_Less" Cole  

[11]  ===============================

[11]   Loaded.
[11]  Loading plugin: streamer
[11]   Failed.
[11]  Loading plugin: crashdetect
[11]   CrashDetect v4.13.1 is OK.
[11]   Loaded.
[11]  Loaded 2 plugins.

[11] 
[11] Filterscripts
[11] ---------------
[11]   Loaded 0 filterscripts.

[11] [debug] Run time error 19: "File or function is not found"
[11] [debug]  CreateDynamicRectangle
[11] [debug]  CreateDynamicObject
[11] [debug]  SetDynamicObjectMaterial
[11] [debug]  GetDynamicObjectPos
[11] [debug]  GetDynamicObjectRot
[11] [debug]  SetDynamicObjectPos
[11] [debug]  SetDynamicObjectRot
[11] [debug]  CreateDynamicPickup
[11] [debug]  CreateDynamicMapIcon
[11] [debug]  DestroyDynamicObject
[11] [debug]  DestroyDynamicPickup
[11] [debug]  SetDynamicObjectMaterialText
[11] [debug]  IsPlayerInDynamicArea
...
9. [GTAIV] GTA nie uruchamia się po a
Witam Serdecznie,
Więc zacznę od początku....

Kupiłem sobie GTA IV bo jakoś mnie nabrała chęć na grę....dokładnie wczoraj zacząłem ją instalować. Zainstalowała się bardzo ładnie, uruchomiła się...zalogowałem się do Game for Windows Live...po chwili pokazał mi się komunikat że wymagana jest aktualizacja, więc wyraziłem na to zgodę...po aktualizacji prawdopodobnie do wersji 1.0.7.0 pokazał mi się nowy interfejs logowania do Social Club.



Wpisałem wszystkie dane, pokazało że prawidłowo...okienko zgasło, zaczął się rozruch płyty...i to wszystko, gra się nie włączyła....


Robiłem reinstalację GTA, reinstalowałem sterowniki karty graficznej, reinstalowałem Game for Windows Live, instalowałem ręcznie łatkę 1.0.7.0, instalowałem DirectX 9. Robiłem już chyba wszystko by gta zaczęło działać i za przeproszeniem du*a z tego wyszła.....

System Operacyjny:
Windows 7 64 bit


Procesor: Intel Pentium Dual E2200 2x 2.20GHz
Pamięć Ram: 3GB Ram DDR2
Karta Graficzna: Nvidia GeForce GT 740 3GB
10. Login Panel nie uruchamia sie
Witam. Właśnie pobrałem sobie ten oto login panel :

http://gtao.pl/panel-logo...b0e11310ab803a0

dodałem linijke do grupy acl admin a plik login do deatchmach/resources i do /gameplay

po włączeniu konsoli wyskakuje błąd:

ERROR: Couldn't find resource login. Check it exists.

Dodałem też panel w grze poprzez panel admina ale to też nic nie daje.
Po tym tylko załadowało troche mb ale nic nie pokazuje.
11. [GF] Honest-RP nie uruchamia się.
Hej, chciałam dzisiaj na domówce odpalić jak zwykle honest'a, ale pojawił się problem. Otóż:

[code]

----------
Loaded log file: "server_log.txt".
----------

SA-MP Dedicated Server
----------------------
v0.3z, (C)2005-2014 SA-MP Team

[11:18:02]
[11:18:02] Server Plugins
[11:18:02] --------------
[11:18:02] Loading plugin: mysql.dll
[11:18:03] Failed.
[11:18:03] Loading plugin: streamer.dll
[11:18:03]

*** Streamer Plugin v2.5.2 by Incognito loaded ***

[11:18:03] Loaded.
[11:18:03] Loading plugin: sscanf.dll
[11:18:03]

[11:18:03] ===============================

[11:18:03] sscanf plugin loaded.

[11:18:03] (c) 2009 Alex "Y_Less" Cole

[11:18:03] ===============================

[11:18:03] Loaded.
[11:18:03] Loading plugin: audio.dll
[11:18:03]

*** Audio Plugin v0.5 by Incognito loaded ***

[11:18:03] Loaded.
[11:18:03] Loading plugin: fm.dll
[11:18:03] ******************
[11:18:03] ** FILE MANAGER **
[11:18:03] ** Loaded **
[11:18:03] ** Version 1.1 **
[11:18:03] ******************
[11:18:03] Loaded.
[11:18:03] Loaded 4 plugins.

[11:18:03]
[11:18:03] Filterscripts
[11:18:03] ---------------
[11:18:03] Loading filterscript '3DTexts.amx'...
[11:18:03]
------------------------------------------
[11:18:03] ShOoBy's 3D Text System Loaded Succesfully
[11:18:03] Wersja Polska by _FasteR_
[11:18:03] ------------------------------------------

[11:1...
12. [INNE] Serwer nie uruchamia się
Kod:

----------
Loaded log file: "server_log.txt".
----------

SA-MP Dedicated Server
----------------------
v0.3x-R2, (C)2005-2013 SA-MP Team

[18:56] filterscripts = "" (string)
[18:56] hostname = "SA:MP Server" (string)
[18:56]
[18:56] Server Plugins
[18:56] --------------
[18:56] Loading plugin: streamer.so
[18:56]

*** Streamer Plugin v2.6 by Incognito loaded ***

[18:56] Loaded.
[18:56] Loading plugin: sscanf.so
[18:56]

[18:56] ===============================

[18:56] sscanf plugin loaded.

[18:56] (c) 2009 Alex "Y_Less" Cole

[18:56] 0.3d-R2 500 Players "dnee"

[18:56] ===============================

[18:56] Loaded.
[18:56] Loaded 2 plugins.

[18:56]
[18:56] Ban list
[18:56] --------
[18:56] Loaded: samp.ban
[18:56]
[18:56] I couldn't load any gamemode scripts. Please verify your server.cfg
[18:56] It needs a gamemode0 line at the very least.

Na gorze macie co mi pisze.

Nie pokoi mnie to:
I couldn't load any gamemode scripts. Please verify your server.cfg
It needs a gamemode0 line at the very least.
13. [DM] Serwer się nie uruchamia
Witam mam taki z lekka wkurzający problem, otóż wgrałem na serwer FS jBizz . Uruchomiłem go i serwer się wyłącza, dodałem do mapy też pada ;< po usunięciu tego już się normalnie uruchamia
[code]new output[500], File: Handle = fopen(BUSINESS_FILE_PATH, io_read);

while(fread(Handle, output))
{
if(!sscanf(output, "e<p<,>s[30]dfffdd>", bData[Count]))
{
CreateAvailableBizzElements(Count);
bData[Count][Owner] = INVALID_PLAYER_ID;
Count++;
}
}
fclose(Handle);
printf(" ** jBizz zaladowal %d biznesow ! **", Count);

Timer = SetTimer("Payments", BIZZ_PAYMENT_INTERVAL*60000, true);

[/code]
[size=18]Crashinfo[/size]
[code]

--------------------------

SA-MP Server: 0.3x



Exception At Address: 0x7C90100B Module: (ntdll.dll)



Registers:

EAX: 0x00000020 EBX: 0x000001F4 ECX: 0x7FFDF000 EDX: 0x00000020

ESI: 0x02CA0AF0 EDI: 0x02CA0B08 EBP: 0x0013ED10 ESP: 0x0013ECD4

EFLAGS: 0x00010202



Stack:

+0000: 0x00492860 0x00000020 0x004991C0 0x00000000

+0010: 0x02CA0B08 0x02CA0AF0 0x000001F4 0x00000000

+0020: 0x00000003 0x0013ECE4 0x0013E8F8 0x0013FE5C

+0030: 0x00496EB8 0x004B2CF0 0xFFFFFFFF 0x000001F4

+0040: 0x00492E90 0x00000000 0x00404F44 0x00000000

+0050: 0x0013ED3C 0x02CA0AF0 0x000001F4 0x0013EF58

+0060: 0x00000000 0x00000001 0x80000000 0x00000003

+0070: 0x00405832 0x00000000 0x000001F4 0x00000001

+0080...
14. [DM] [POP] ~ Mapa nie uruchamia się ~ [POP]
Witam. Mam problemy z mapą POP.

1. Chcę uruchomić gamemode: POP ( http://gtao.pl/hotmapa-z-...hot-vt73752.htm )
Server jest wystawiony na ServHost.pl, w mapie wszystkie dane do MySQL ustawiłem, pluginy załadowałem, i include są na swoim miejscu.
[color=orange]server.cfg:[/color]
[code]echo Executing Server Config...
rcon_password *************
maxplayers 20
port 9192
hostname  [0.3e] Polski Server Driftu i Zabawy [DM] 
gamemode0 POP 1
filterscripts Obiekty
plugins mysql.so sscanf.so streamer.so audio.so
announce 1
query 1
weburl www.psz-dm.xaa.pl
mapname
maxnpc 0
onfoot_rate 40
incar_rate 40
weapon_rate 40
stream_distance 300.0
stream_rate 1000
lanmode 0
bind 178.19.108.158[/code]
Ale dalej jest Unknown. Przeglądałem logi servera, i mapa nie uruchamia się, a nie wiem dlaczego.[color=yellow] Strukturę SQL wgrałem, ale nie chce mapa działać..[/color]
[color=orange]Logi:[/color]
[code]----------
Loaded log file: "server_log.txt".
----------

SA-MP Dedicated Server
----------------------
v0.3e-R2, (C)2005-2012 SA-MP Team

[10] mapname = "San Andreas" (string)
[10]
[10] Server Plugins
[10] --------------
[10] Loading plugin: mysql.so
[10] SA:MP MySQL Plugin v2.1.1 Loaded.
[10] Loaded.
[10] Loading plugin: sscanf.so
[10] [MySQL] Thread running. Threadsafe: Yes.
[10]

[10] ===============================

[10] sscanf plugin loaded.

[10] (c) 2012 Alex "Y_Less" Co...
15. [INNE] [GM] Server uruchamia się, i od razu wyłącza.
Witam. Tak jak w temacie.

Chciałem uruchomić GameMod (stara mapka SiW), ale jest coś nie tak. Uruchamiam 'samp-server.exe' wyświetla się okienko servera, i od razu się wyłącza.
Pluginy są uruchomione, oraz są w swoim folderze.
GM był pobierany z tego linku: http://gtao.pl/mapa-siw-vt56416.htm
(Bardzo mi zależy na nim.)


Pokażę logi:
Kod:


SA-MP Dedicated Server
----------------------
v0.3e-R2, (C)2005-2012 SA-MP Team

[18] filterscripts = "" (string)
[18]
[18] Server Plugins
[18] --------------
[18] Loading plugin: audio.dll
[18]

*** Audio Plugin v0.4 by Incognito loaded ***


[18] Loaded.
[18] Loading plugin: streamer.dll
[18]

*** Streamer Plugin v2.5.2 by Incognito loaded ***

[18] Loaded.
[18] Loaded 2 plugins.

[18]
[18] Filterscripts
[18] ---------------
[18] Loaded 0 filterscripts.

[18] *** Audio Plugin: Started TCP server on port 7777



Ustawienia servera są następujące:
Kod:

echo Executing Server Config...
lanmode 0
rcon_password 1q2w3e4r
maxplayers 2
port 7777
hostname Server Testowy
gamemode0 PTD_v2.0 1
filterscripts
plugins audio.dll streamer.dll
attachments
announce 1
query 1
weburl www.sa-mp.com
onfoot_rate 40
incar_rate 40
weapon_rate 40
stream_distance 300.0
stream_rate 1000
maxnpc 10
logtimeformat [%H:%M:%S]



A jeśli chodzi o pliki, to wszystkie są na swoim miejscu.
Więc nachodzi się pytanie.. 'Co może być nie tak?'

Dam zimne :piwo: :p