C:\Users\Beatka\Desktop\Bartek\PROJEKT\filterscripts\2.pwn(111) : warning 202: number of arguments does not match definition
Pawn compiler 3.2.3664 Copyright (c) 1997-2006, ITB CompuPhase
1 Warning.
Zrobi?em tak
if(strlen(inputtext) != tmp)
ale teraz nie wa?ne czy wpisze dobre, czy z?e has?o to pisze, ?e jest zle
[ Dodano: 2016-10-26, 14:17 ]
Pokombinowa?em troszk? i wszystko dzia?a - prawid?owy kod:
Wyt?umaczy mi kto? jeszcze jak mam zrobi?, ?e jak wpisze si? ?le has?o, to nie przenosi do "OnPlayerRequestClass" i nie ka?e wpisywa? ponownie has?a, tylko ?eby wszystko by?o w "OnPlayerConnect"?
Jak mo?esz sprawdza?, czy tablica (ci?g znak?w/string) jest r?wna liczbie? Chyba nie bardzo ma to sens, wyra?nie napisa?em:
Pami?taj wtedy jednak, ?e pobrane has?o z pliku nie b?dzie liczb?, a ci?giem znak?w, wi?c musisz zamieni? np. funkcje dini_IntSet z hashem na dini_Set bez hasha
Do por?wnywania dw?ch tekst?w s?u?y funkcja strcmp, wi?cej informacji znajdziesz tutaj
Nie wiem jak powy?szy kod mo?e dzia?a?, skoro funkcja strcmp zwraca fa?sz (0), gdy obydwa teksty s? takie same. Powinno to wygl?da? tak
Jak mo?esz sprawdza?, czy tablica (ci?g znak?w/string) jest r?wna liczbie? Chyba nie bardzo ma to sens, wyra?nie napisa?em:
Pami?taj wtedy jednak, ?e pobrane has?o z pliku nie b?dzie liczb?, a ci?giem znak?w, wi?c musisz zamieni? np. funkcje dini_IntSet z hashem na dini_Set bez hasha
Do por?wnywania dw?ch tekst?w s?u?y funkcja strcmp, wi?cej informacji znajdziesz tutaj
Nie wiem jak powy?szy kod mo?e dzia?a?, skoro funkcja strcmp zwraca fa?sz (0), gdy obydwa teksty s? takie same. Powinno to wygl?da? tak
Nie by?bym taki zadowolony na twoim miejscu, bo znam si? troszk? lepiej na PAWN i jego funkcjach. Funkcja strcmp zwraca 0 je?li:
- obydwa teksty si? zgadzaj?,
- jeden lub drugi tekst jest pusty.
Gdy teksty si? nie zgadzaj?, funkcja zwraca 1 lub -1. Sprawd? sobie ten kod:
public OnGameModeInit()
{
printf("tekst nie pasuje: %d - tekst pasuje: %d", strcmp("tekst1", "tekst2", false), strcmp("tekst3", "tekst3", false));
return 1;
}
//runtime
[27.10.2016 14:46] tekst nie pasuje: -1 - tekst pasuje: 0
R?b jak chcesz. Je?li uwa?asz, ?e kod dzia?a, to dobrze. No chyba, ?e masz jak?? definicj? funkcji strcmp, wtedy w og?le nie ma tematu, ale m?wimy o standardowej funkcji.
Nie by?bym taki zadowolony na twoim miejscu, bo znam si? troszk? lepiej na PAWN i jego funkcjach. Funkcja strcmp zwraca 0 je?li:
- obydwa teksty si? zgadzaj?,
- jeden lub drugi tekst jest pusty.
Gdy teksty si? nie zgadzaj?, funkcja zwraca 1 lub -1. Sprawd? sobie ten kod:
public OnGameModeInit()
{
printf("tekst nie pasuje: %d - tekst pasuje: %d", strcmp("tekst1", "tekst2", false), strcmp("tekst3", "tekst3", false));
return 1;
}
//runtime
[27.10.2016 14] tekst nie pasuje: -1 - tekst pasuje: 0
R?b jak chcesz. Je?li uwa?asz, ?e kod dzia?a, to dobrze. No chyba, ?e masz jak?? definicj? funkcji strcmp, wtedy w og?le nie ma tematu, ale m?wimy o standardowej funkcji.
Rozumiesz, ?e jak u?y?em twojego kodu i wpisalem nie prawidlowe has?o, to mnie zag?osowa?o, a nie powinno, a natomiast przy kodzie, ktory ja ci podalem nie ma tego problemu. Jesli has?o jest dobre, to nas loguje, a je?li nie, to wyrzuca z serwera, a na twoim kodzie byle co bym wpisal i tak nas zaloguje. Przegladnij jeszcze raz caly ko, ktory ci dalem do logowania.
Rozumiem to doskonale, nie wiem, co robisz ?le, ale za bardzo mnie to nie obchodzi. Najwa?niejsze, ?e ty uwa?asz, ?e dany kod dzia?a. Odpal sobie kod testowy, kt?ry poda?em post wy?ej, polecam te? zapozna? si? z info na wiki SAMP odno?nie funkcji strcmp
Return Values:
0 if strings match each other on given length;
1 or -1 if some character do not match: string1[i] - string2[i] ('i' represents character index starting from 0);
difference in number of characters if one string matches only part of another string.