Mam problem ze zleceniami towarowymi, a mianowicie gdy bior? zlecenie, uID towaru jakie nadaje jest takie jak ma by?, gdy przejd? do dalszego etapu realizacji zlecenia uID samo zmienia si? na inne, zreszt? poka?e to na podstawie kodu (w komentarzach zapisa?em co jest nie tak).
Nie wiem co tu jest nie tak, nic nie zmieniam w uID, nic do niego nie dodaje/odejmuje a samo si? zmienia, jak wzi??em np. towar z uID 0 to p??niej printuje uID 44.
1. Istnieje w og?le towar o takim numerze?
2. Poka? jak towary s? wczytywane,
3. Poka? jak towar jest przypisywany pod gracza,
4. Usu? kod od funkcji printf do printf i zobacz co wtedy wypluje w logach. Je?li b?d? dobre informacje, to przywracaj te usuni?te funkcje linijka po linijce do momentu a? znowu b?dzie b??d.
Masz troch? pogmatwane nazwy, bo raz masz uID a raz UID i ?atwo si? wtedy pomyli? co mia?o by?.
Tak, mam w tablicy wpisane 60 towar?w.
Mam tablic?, z nazwami towar?w i innymi rzeczami (koordynaty roz?adunk?w, czy jest legalny i takie tam), jak b?dzie trzeba to podam kod. Jak chce pokaza? towary w GUI to daj? p?tle na dan? ilo?? i pokazuje tak? ilo?? towar?w, ile razy wykona si? p?tla, a p??niej to ju? dzia?am na listitem, przypisuj?c warto?? tego jako uID towaru.
Towar przypisuj? do gracza, jako uID tego towaru, bo maj?c uID b?d? m?g? odczyta? pozosta?e informacje, nazw? itd.
To zaraz sprawdz? i napisz? jaki rezultat.
Edit
Jak usun??em kod pomi?dzy printami, w obu przypadkach printuje mi dobre uID towaru, wi?c chyba ten kod pomi?dzy printami co? psuje.
To wiem, bo tego printa wkleja?em w kilku miejscach i nie pozamienia?em uID na UID, ale to i tak dzia?a na takiej samej zasadzie.
Mia?em ju? podobne problemy, niewyt?umaczalna zmiana warto?ci w tablicy. Dlaczego tak si? dzieje, nie wiem. Problem nierozwi?zany do dzisiaj -> KLIK - co wi?c robi?em? Obej?cia (tzw. workaround). W tym przypadku skoro na pocz?tku kodu jest dobra warto??, to zapisz j? sobie do zmiennej lokalnej i pod koniec dialogu przypisz t? zapisan? warto?? w zmiennej lokalnej.
Oczywi?cie mo?esz pr?bowa? znale?? normalne rozwi?zanie, poszuka? rozwi?zania problemu. Powy?szy problem, do kt?rego poda?em link, jest chyba jedynym, kt?rego nie rozwi?za?em normalnie.
Niedawno te? na to natrafi?em, te? tablica, te? wielowymiarowa. Powodem by?o odwo?anie si? tylko do jednego indeksu, tablica by?a chyba trzywymiarowa, a indeks poda?em tylko jeden, o jeden za ma?o. Pewnie i tak nie bardzo wiesz o co chodzi, ale to niewa?ne - po prostu musisz uwa?nie operowa? na tablicach, szczeg?lnie tych wielowymiarowych.