Witam! Od 2 dni zacz??em si? interesowa? programowaniem lua. Na samym wst?pie chcia?bym poinformowa?, ?e jestem ?todziobem i za g?upie b??dy z tym zwi?zane przepraszam!. Nie obijaj?c w bawe?n? stworzy?em sobie swojego gamemoda, wszystko by?o ok. Nast?pnie chcia?em wgra? tam skrypt (nie mojego autorstwa) i teraz pojawi? si? problem tzn. gdzie go wgra? tak aby dzia?a?? Oczywi?cie stworzy?em dla tego skryptu folder, lecz sewer nie czyta? tego skryptu(zmieni?em oczywi?cie na swojego gamemoda). Bardzo prosi?bym o pomoc, wynagrodz? piwkiem
Evooo
Wrzucasz skrypt do resource z nazw? np : Evoo-[nazwa_skryptu]
nie trzeba takiej nazwy ale ?atwo p??niej znale?? i w??czy?
Jak ju? wrzucisz ten folder lub zapakowany skrypt ZIP czy tam RAR to edytujesz w swoim programie np notepad ++ ( polecam ) plik XML o nazwie ACL w ' Admin ' dodajesz object " user.Evooo " powinno wygl?da? to tak
Wielkie dzi?ki, ale mam jeszcze jedno pytanie, mianowice przegl?da?em
skrypty z tpra i zauwa?y?em, ?e s? one tak?e w ich gamemodzie. Od czego to zale?y kiedy wgrywamy do naszego gamemode lub poprostu do resource?