addEventHandler( 'onClientResourceStart',resourceRoot,
function( )
local muzyczka = playSound3D( "muza.mp3", -1290.452,-788.087,96.460)
setSoundMaxDistance( muzyczka , 100 )
end
)
Prosz?.
To co poda?e? jest ?le. Nie ma trigerra.
Czo ty tu o triggerach piszesz? Nie jest to d?wiek odtwarzany w trakcie jakiej? rozgrywki, nie jest to d?wi?k typu jaka? syrena policyjna, nie ma sensu tego robi? ?adnymi triggerami z serwera.
Skoro jest to zwyk?y d?wi?k, czy tam odtwarazanie radia w danym miejscu to wystarczy to robi? tak jak by?o robione, poprzez event onClientResourceStart I B?D? GO S?YSZE? WSZYSCY PO WEJ?CIU NA SERWER/WYSTARTOWANIE ZASOBU? A dlaczego? BO TO KLIENT, ten d?wi?k odpali si? u ka?dego z osobna. Teraz mi powiedz, czy rzeczywi?cie
1. Mo?e by? trigger, sam robi?em kiedy? playSound3D testowa?em ja i jedna osoba na serwerze i tylko ja s?ysza?em.
2. Nie ma czego? takiego jak: 'onClientResourceStart' jest tylko "onClientResourceStart". No chyba, ?e mo?na tak, ale nigdy si? z czym? takim nie spotka?em.
Podpis
Użytkownik - 10-05-2016
Support Team - 17.06.2017 Moderator - 25.11.2017 Mod-Team - 02.07.2018
dudeks, we? i? stont, to Ty masz w tytule "LUA" czy Rookspack? XDD
rokspak, event handlery sie zapisuje jako string, a stringiem jest "siusiaczek" i 'siusiaczek', wi?c Tw?j drugi podpunkt nie ma sensu :S
Podpis
Jedyny kontakt ze mną to PW forum
local noobs = getElementsByTitle("player", "Programista LUA")
for k, v in ipairs(noobs) do
outputChatBox("Bez mózgu jest użytkownik o nicku: "..getPlayerName(v), root)
destroyElement(v)
end