Logujesz si? do phpmyadmin, wchodzisz do tabeli z graczami i szukasz gracza. Mo?esz do tego u?y? prostego zapytania SQL
[UWAGA! TO PRZYK?AD!]
SELECT * FROM `Gracze` WHERE Nick LIKE "NickGracza"
W 'Gracze' wpisujesz tabele z graczami, w zielone Nick kolumne z nickami i "NickGracza" nick gracza
Podpis
GG: 61963221 - Discord: NitroFuN#2819
Gracz SA:MP - 2010-2019
Support Team - 26.11.2017 - 16.01.2018
Szymon9910911, ale co to za problem, skoro to tak, jakby? wysy?a? zapytanie w php my admin? Masz zmienn? string np. i tak:
i dajesz jeszcze mysql_query(string);. Komenda ze sscanfem, z kt?rej pozyskasz argumenty level i gracz, po drodze jeszcze sprawdzasz, czy gracz jest zarejestrowany czy co tam chcesz.
Gdzie logika? Tworzysz now? zmienn? o nazwie "id", kt?ra domy?lnie przyjmuje 0 i nast?pnie sprawdzasz, czy ten gracz jest po??czony z serwerem - gdzie logika ja si? pytam?
Oczywi?cie to jest pseudo kod, warunki sprawdzaj?ce czy gracz jest zarejestrowany, czy ma ju? konto premium, czy jest obecnie na serwerze sobie sam dodaj.
Oczywi?cie, ?e dzia?a - po prostu nie dzia?a tak jakby? chcia?, ?eby dzia?a?a.
Wyra?nie napisa?em, ?eby? sam to sobie doda?. Post wy?ej napisa?em dlaczego to nie dzia?a. Kod, kt?ry poda?e? nie ma sensu. Je?li komenda ma rozr??nia? czy wpisany tekst jest nickiem czy te? ID jakiego? gracza, no to jest ju? wi?cej roboty. Za pomoc? pluginu sscanfa mo?na to fajnie zrobi? (mo?na wtedy podawa? fragment nicku lub ID) - przyk?ad
Je?li nie chcesz tego u?ywa?, mo?esz u?y? zwyk?ej p?tli.
Mog? prosi? aby kto? mi wykona? struktur? kodu ? W p?tli ? Bo zrobi?em sscanf w nim da?em p?tle id <Max Player id++ potem sprawdza?em czy jest dost?pny je?li nie to mia?o wyskoczy? mu ze nie ma g i u?y? nick a je?li jest to zmienia i potem je?li go nie ma po sprawdzeniu nic si? nie dzieje juz nwm co robic . Prosz? o pomoc
Dlaczego nie poda?e? kodu z tego, co zrobi?e?? Ja mog? poprawi? b??dy, ale nie nikt za ciebie ca?ej roboty nie odwali, tutaj si? pomaga. Ca?y czas daj? skrawki kodu, ale ty z nich w og?le nie korzystasz.