Witam mam ot?? taki kod, I chce zrobi? ze je?li mam W tym kodzie napisane wymagana Liczba aby dza?a?o.
Tu bardziej wyja?nie:
Chodzi mi o to ze Jak mam Wi?cej ni? np. 10 (Liczbe) w MySQL w linice RP to Nic sie nie dzeje ale je?li mam mniej to Wyskakuje Wiadomo?? oraz Kod sie konczy
M?j kod:
Podpis
Zajmuję się pisaniem zaawansowanych skryptów lua na zamówienie za bardzo niską cene.
Oraz pomoc przy serwerze mta/forum i tym podobnych.
Discord: TomeQmix#7106
Nie dza?a, Pr?bowa?em zrobi? te? tak ale to samo (Nic sie nie dzeje, Praca te? nie dza?a)
w db3 Jest co? takiego:
["YRNL-DB"]:dbGet ..Co? tam... "?"
local result=exports["YRNL-DB"]:dbGet("SELECT * FROM Gracze WHERE RP=? AND uid=?", rp, uid)
if result > 20 then outputChatBox("#0000ff[#00ff00Informacja#0000ff]#0ff000Posiadasz za ma?o Reputacji aby tu pracowa?. Minimalnie Potrzeba: 20 Reputacji!", plr, 255, 255, 255) return end
Podpis
Zajmuję się pisaniem zaawansowanych skryptów lua na zamówienie za bardzo niską cene.
local PracaRP = exports['YRNL-DB']:dbGet("SELECT RP FROM Gracze WHERE id=?",id)
local rp = tonumber(PracaRP.RP)
if tonumber ( rp ) >= 10 then
--..
else
outputChatBox("#0000ff[#00ff00Informacja#0000ff]#0ff000Posiadasz za ma?o Reputacji aby tu pracowa?.", plr, 255, 255, 255)
end
local rep = getElementData(localPlayer,"tu dajesz elementdate reputacji')
if rep == 1 then
outputChatBox("#0000ff[#00ff00Informacja#0000ff]#0ff000Posiadasz za ma?o Reputacji aby tu pracowa?.", plr, 255, 255, 255)
return end
local w = exports['YRNL-DB']:dbGet("SELECT * FROM Gracze WHERE id=? AND RP=?",id, getElementData(plr,"id"))
Ciekawe jak to ma zadzia?a? je?li pr?bujesz wybra? z Gracze gdzie id=id oraz RP=id.
Z tego co wiem to RP nie jest takie samo w bazie danych jak id gracza
FlinstoN!, a mo?e dlatego ?e kolega (autor w?tku) napisa? tak:
Tu bardziej wyja?nie:
Chodzi mi o to ze Jak mam Wi?cej ni? np. 10 (Liczbe) w MySQL w linice RP to Nic sie nie dzeje ale je?li mam mniej to Wyskakuje Wiadomo?? oraz Kod sie konczy
wi?c jakby chcia? to zrobi?by sobie na ElementDaty a nie poprosi? nas o pomoc z zapytaniem
local id = getElementData(plr,"elementdataid")
local rep = getElementData(plr,"elementdatarp")
local PracaRP = exports['YRNL-DB']:dbGet("SELECT * FROM Gracze WHERE id=? AND RP=?",id, rep)
if PracaRP > 1 then outputChatBox("#0000ff[#00ff00Informacja#0000ff]#0ff000Posiadasz za ma?o Reputacji aby tu pracowa?.", plr, 255, 255, 255) return end
[ Dodano: 2017-02-18, 18:07 ]
local id = getElementData(plr,"elementdataid")
local rep = getElementData(plr,"elementdatarp")
local PracaRP = exports['YRNL-DB']:dbGet("SELECT * FROM Gracze WHERE id=? AND RP=?",id, rep)
if PracaRP > 1 then outputChatBox("#0000ff[#00ff00Informacja#0000ff]#0ff000Posiadasz za ma?o Reputacji aby tu pracowa?.", plr, 255, 255, 255) return end
Dzi?kuj? ?e tyle os?b pomaga, potem sprawdz? te kody i dam ka?demu piwo kto pomaga?, Prosz? jeszcze nie zamyka?
Podpis
local w = exports['YRNL-DB']:dbGet("SELECT * FROM Gracze WHERE id=? AND RP=?",id, getElementData(plr,"id"))
Ciekawe jak to ma zadzia?a? je?li pr?bujesz wybra? z Gracze gdzie id=id oraz RP=id.
Z tego co wiem to RP nie jest takie samo w bazie danych jak id gracza
Pope?ni?em b??d ju? poprawiam
[ Dodano: 2017-02-18, 19:03 ]
local w = exports['YRNL-DB']:dbGet("SELECT * FROM Gracze WHERE id=? AND RP=?",getElementData(plr,"id"))
local rep = w[1].RP
if rep == 1 then
outputChatBox("Jakis tekst", plr, 255, 255, 255)
return end
[ Dodano: 2017-02-18, 19:06 ]
=DC=, Malentas, Artysta, Po co wam exporty skoro mo?ecie wzi?? sam? elementdate podpi?t?
=DC=, Malentas, Artysta, Po co wam exporty skoro mo?ecie wzi?? sam? elementdate podpi?t?
Trzeba j? mie?, pewnie ma ale o tym nie wie xD[/quote]
Kolego mam element dat? i wiem o tym ale wol? export poniewa? mi wygodniej bo tego kodu b?d? u?ywa? do 20 skrypt?w czyli prac a mo?e b?d? chcal przerobi? ?e b?dzie trzeba mie? takie co? jak znajomo?? w zawodzie
[ Dodano: 2017-02-18, 19:42 ]
A nie RP, Ja nie prosz? o element dat? tylko export
Podpis
mixLoLmix2, je?li masz element dat? to mo?e faktycznie pro?ciej b?dzie z niej korzysta? a tylko jej zmiany aktualizowa? w bazie danych - nie trzeba wykonywa? zapytania do bazy za ka?dym razem jak chcesz sprawdzi? czy kto? posiada wymagan? ilo?? RP?