Zrobi?em zwyk?e GUI z dwoma przyciskami, Rozpocznij (rozpoczyna prac?) oraz Anuluj (ustawia window i cursor na false).
Z buttonem anuluj wszystko gra, ale z buttonem rozpocznij, to ju? inna gadka.
Oczywi?cie ca?e gui oraz te wy??czanie jego za pomoc? przycisku Anuluj znajduj? si? po stronie Clienta. Problem polega na tym, ?e powiedzmy w 50% wiem jakie, s? potrzebne funkcj?, ale nie umiem go napisa?.
Jestem pocz?tkuj?cy i nie jestem osob? leniw?, wi?c szuka?em w google i to by?o daremne nic si? z tego nie dowiedzia?em .
Wi?c chodzi mi, aby to po prostu wyt?umaczy? mi czego i gdzie to u?y?, a ja sobie zrobi? jak tam chce (Po przyci?ni?ciu teleportuj? gracza na podane wsp??rz?dne, tworzy pojazd oraz pojawia si? na mapie checkpoint do miejsca dojazdu i gdy wjedziemy daj? pieni?dze dla gracza oraz go teleportuj? na t? prac? dorywcz? )
Odno?nie funkcji, na MTA Wiki masz spis wszystkich funkcji, zdarze? (po stronach servera i clienta) itp. Jest ?adnie opisane, po podaniu kodu GUI wyt?umacz? Ci szczeg??owo od czego powiniene? zacz??.
! Koniecznie zapoznaj się z regulaminem forum.
Pamiętaj, aby zawsze go przestrzegać, nie mniej ważne są również regulaminy działów, w których się wypowiadasz!
Zamiast zakładać temat po kilka razy, bo jest usuwany przez Administrację, przejrzyj regulamin i napisz poprawnie temat!
Sprawy z administracją możesz załatwiać anonimowo w tym dziale.
Najważniejsze informacje od Administracji możesz przeczytać tutaj oraz tutaj.