(I ZNOWU przypominam, ?e je?eli uwa?asz, ?e jako ma?o zaawansowany w LUA mam zostawi? ten GM, to opu?? ten temat, nie tra? swojego cennego czasu .)
Ostatnim razem poradzi?em sobie, ale teraz nie mam ju? pomys?u...
W panelu logowania na serwerze (na hostingu) po wpisaniu danych pokazuje si? komunikat: "Sending request to server". Wszystko pod??czone tak samo jak na localhoscie przez xampp, ale tam dzia?a bez zarzutu po??czenie z baz? danych, a tu takowy komunikat wyst?puje.
KONSOLA:
ERROR: mysql/connection.lua:206: attempt to call global 'mysql_escape_string' (a nil value)
ERROR: mysql/connection.lua:206: attempt to call global 'mysql_escape_string' (a nil value)
ERROR: account/login-panel/server.lua:215: call: failed to call 'mysql:escape_string' [string "?"]
ERROR: account/login-panel/server.lua:215: attempt to concatenate a boolean value
Z tego co wyczyta?em, jest to znany b??d, na hostingu zewn?trznym pojawia si? prawie zawsze, ale nie znalaz?em rozwi?zania. Jak mniemam chodzi o po??czenie z baz?, ale przecie? dok?adnie tak samo jest po??czona baza z serwerem na localhoscie i wszystko ?miga. Je?li kto? wie jak mog? to naprawi? to prosz? o rozpisanie. Z g?ry dzi?ki.
Modu? zainstalowany dok?adnie wed?ug poradnika krok po kroku, z reszt? zrobi?em to wcze?niej, ale bez efektu.
?le pod??czona baza danych.
(Zawsze polecam wgrywa? modu?y x86 dzia?aj? i na x86 i na x64
Sprawdza?em pod??czenie 3 razy. Modu?y wgrane x64, jak chcesz to mo?esz da? mi link do x86. Jak baza ma by? ?le pod??czona skoro na localhoscie po??czenie jest dok?adnie takie same? Tak samo wprowadzi?em dane do plik?w. Ja stawiam, ?e to z?e modu?y, wi?c prosz? o linka do x86, gdy? takowych nie mog? znale??.