Sk?d wiadomo, ?e zmienna id przechowuje ID stworzonego pojazdu? Nigdzie te? nie zwi?kszasz warto?ci LoadedInfo[Vehicles]; (chyba, ?e gdzie? we funkcji). (btw. po co u?ywa? SetVehicleToRespawn bezpo?rednio po stworzeniu pojazdu xD)
Skoro model pojazdu jest poprawny, to pojazd powinien si? tworzy? - mo?e w pozycji jest co? ?le? Przewa?nie to wygl?da tak
Sscanf jest fajny dla ma?ej ilo?ci danych, ale przy takich du?ych zbiorach zaczynaj? si? problemy, zw?aszcza gdy jeszcze chcemy potem zmieni? struktur? tabeli, zw?aszcza ?e pobierasz wszystko z tabeli (SELECT *), wi?c sscanf musi by? u?o?ony w takiej samej kolejno?ci jak dane w tabeli.
Mo?e to rozwi?zanie nie jest wydajniejsze ale znacznie czytelniejsze i ?atwiejsze, a w przysz?o?ci gdy b?dziesz chcia? zmieni? plugin na BlueG b?dzie Ci o wiele ?atwiej (sam si? na tym przekona?em)
Zale?y jak chcesz nadawa? pojazd graczowi, jak poprzez komend? to po prostu tworzysz j? za pomoc?, np. ZCMD no i w niej u?ywaj?c najlepiej sscanf'a jako wlasciciel ustawiasz uid gracza.
A p??niej jak gracz wchodzi do auta to sprawdzasz czy uid tego, kt?ry pr?buje wej?? zgadza si? z tym, kt?re jest jako wlasciciel auta.
Ju? opisuj?, jak to wygl?da:
Tworz? prywatny pojazd za pomoc? GUI (OnDialogResponse)
tam przypisuje np.
p??niej idzie zapytanie INSERT INTO do bazy danych i wstawiam to jako uid, Wlasciciel, idmodelu, rejestracja, kolor itd...
i do tego momentu wszystko jest ok, ale po resecie serwera chc? wczyta? te wszystkie pojazdy i przypisa? je do w?a?cicieli z bazy danych pPojazd[vehicleid][Wlasciciel], tak ?eby po resecie serwera mia?y one swojego pana xD
Od razu je zabezpieczy? tak, ?e gdy po resecie serwera, osoba kt?ra nie jest w?a?cicielem pojazdu nie mog?a do niego wej??.
Edit: Mo?e w OnPlayerConnect sprawdza? w jaki? spos?b czy gracz posiada jakikolwiek pojazd i czy jest jego w?a?cicielem?
Ale to juz wczesniej zrobilem, z tym ze teraz nie przypisuje mi tego pojazdu do wlasciciela; przy OnPlayerEnterVehicle wywala ze nie jestem wlascicielem, chociaz nr tablicy sie zgadza (moj nick).
Przy wczytywaniu w LoadPrivateVehicles pobieram wszystkie informacje z bazy danych, i przypisuje je np w CreateVehicle (pPojazd[i][VehicleID] itd, SetVehicleNumberPlate, ale nigdzie nie ustawiam wlasciciela i nie wiem jak to zrobic. Bo samo pobranie danych z bazy nie wystarczy
Jak to nie wystarczy? Pobierasz to co masz w "Wlasciciel" i jest to, np. nick gracza, na kt?rego jest przypisany pojazd - wystarczy.
Co do ustawiania w?a?ciciela - robisz to tylko raz, np. w jakie? komendzie czy tam dialogu i wystarczy, pojazd jest przypisany - teraz tylko zapisa? do bazy danych.
Kolejn? rzecz? jest sprawdzanie czy pojazd jest gracza - ?atwo robisz to na tym przyk?adzie;
PS. Z tego co widz? masz ju? zrobione wczytywanie w?a?ciciela w LoadPrivateVehicles wi?c wszystko powinno ?miga?.
PS2. Albo mi si? zdaj? albo ty my?lisz, ?e do ustawiania w?a?ciciela potrzeba u?y? jakie? funkcji - je?eli tak my?lisz to jeste? w b??dzie, wystarczy zwyk?a zmienna, bo np. SetVehicleNumberPlate to jest co? innego ni? w?a?ciciel pojazdu - domy?lnie w GTA:SA nie by?o co? takiego jak w?a?ciciel auta - jest to wymys? SA:MP'owego community.
i nadal nic + dodatkowo doda?em SCM dla informacji kto jest w?a?cicielem i tego w?a?ciciela nie wczytuje. Jest tylko "Pojazd gracza: " - ?adnego nicku. B??d jest we wczytywaniu w?a?ciciela w LoadPrivVehicles - tam nigdzie go nie przypisuj?
Jak wr?c? p??niej do domu to przerobi? to na pPojazd[MAX_PLAYERS][PojazdEnum] - mo?e b?dzie ?atwiej.
Je?eli u?ywasz tego kodu co wys?a?em par? post?w wy?ej to w nim jest wczytywanie w?a?ciciela pojazdu - i wystarczy.
[LoadPrivateVehicles()]
Og?lnie inne informacji o poje?dzie typu kolor, rejestracja, pozycja i tak dalej poprawnie wczytuje? Sprawd? struktur? tabelki z pojazdami, mo?e co? pozamienia?e?, ale to jest ma?o prawdopodobne bo w stringu wy?wietli wszystkie inne typy zmiennych (a wi?c je?eli zamiast Wlasciciela bylby tam kolor to by pokaza?o np. 0).
Ahm i czy przypadkiem na dole LoadPrivateVehicles nie powinno znale?? si? "mysql_free_result();"?
Ja mam kod na wczytywanie pojazd?w podobny do Ciebie i u?ywamy tego samego pluginu mySQL - a moje pojazdy wczytuje prawid?owo, wi?c spr?buj tego kodu.