Witam, mam taki problem, ?e mam tak du?y HUD, ?e zas?ania on kawa?ek mapy (gdy klikam F11).
Nie wiem kompletnie jak do tego si? zabra?, wi?c prosz? was o pomoc.
Oczywi?cie za wszelk? pomoc
1. Tworzysz elDate np. mapIsShowing (musisz na starcie dac jej wartosc na false - setElementData(player, "mapIsShowing", false)),
2. bindKey na F11 (setElementData(player, "mapIsShowing", not getElementData(player, "mapIsShowing")),
3. Tworzysz warunek w skrypcie na hud:
1. Tworzysz elDate np. mapIsShowing (musisz na starcie dac jej wartosc na false - setElementData(player, "mapIsShowing", false)),
2. bindKey na F11 (setElementData(player, "mapIsShowing", not getElementData(player, "mapIsShowing")),
3. Tworzysz warunek w skrypcie na hud:
if getElementData(player, "mapIsShowing") ~= true then
-- pokazuje hud
end
Po co nadawa? date, tylko po to aby obci??a?o serwer? Da si? to za?atwi? w inny spos?b.
Zawsze da si? zabindowa? przycisk pod f11, ?eby znika? hud i wtedy nic nie b?dzie zakrywa?o.
-------
Dodajesz to w swoim skrypcie na hud, najlepiej na pocz?tku...
local bindStatus = false
bindKey("f11", "down",
function()
if bindStatus == false then
bindStatus = true
else
bindStatus = false
end
end)
No i jak masz rysowanie hudu o ile jest w dx, to dodajesz tak? instrukcje warunkow?.(Na sam pocz?tek skryptu...)