Czeeee?? to zn?w ja.. chcia?bym zapyta? si? jak zrobi? aby wy?wietli? gui graczowi z moimi danymi z element dat. M?wi?c inaczej wpisuj?c /pokazdowod <nick> pokazywa?o graczowi moje dane. Funkcja dzia?a, pokazuje mu gui aczkolwiek pokazuje dane jego, nie moje. Logiczne jest to, ?e jak bedzie localPlayer to pobierze gracza lokalnego tylko czym to zast?pi? albo inaczej jak pobra? t? warto?? z servera.
W funkcji triggerClientEvent wstaw gracza, kt?rego dane chcesz pobiera? i wy?wietla? jako dodatkowy argument. Mo?esz r?wnie? pobra? dane po serwerze i przekaza? te dane r?wnie? jako dodatkowy argument.
W funkcji triggerClientEvent wstaw gracza, kt?rego dane chcesz pobiera? i wy?wietla? jako dodatkowy argument. Mo?esz r?wnie? pobra? dane po serwerze i przekaza? te dane r?wnie? jako dodatkowy argument.
Opisze to inaczej.. g?ownie chodzi mi o to, aby przenie?? "target" na stron? clienta tylko do ko?ca nie wiem jakby si? za to zabra? triggerClientEvent wy?ej w kodzie dzia?a tylko w jedn? strone przenosi na serwer a mi chodzi o przeniesienie tego okreslenia gracza na client i zast?pi? te localPlayer tym target. Aczkolwiek nie mam bladego poj?cia jakby to zrobi?.
Dobra mniej wiec?cej rozumiem, ale problem tkwi w czym? innym potrzebuje tego 'target' w funkcji ktora odpowiada za gui? Ale jak przeniesc to z serwera aby w elementdatach byla wartosc dla 'target;?
function pokazDowodGUI()
imie=getElementData(Aby tutaj znalaz? si? target<----,"dowod:imie") or "Brak warto?ci"
-- dalej dxdrawy
end
Jak mam przypisa? t? warto?? dla gracza kt?ry pokaza? komu? dow?d w gui?
Przepraszam za moj debilizm ale serio skuma? nie moge