Witam. Mam pytanko, bo nie mog? sobie z tym poradzi?. Mam GM XyzzyRP i wszystko zrobi?em, doda?em sobie range w acl, itp. Ale chc? by? te? widoczny pod /admins ale nigdzie tego znale?? nie mog?. Szuka?em tabelek w mysql, uzupe?nia?em odpowiednio i nic. Czy m?g?by mi kto? pom?c?
Bo mam range globalnego admina ale i tak jestem ograniczony bo nie ma mnie pod admins I nie mam dost?pu do komend.
Brak b??d?w. Skrypty pod??czone, baza r?wnie?. Po prostu w tabeli lss-users mam "Level" wi?c dopisuj? sobie np 1, 2 bo jest chyba tylko Support i admin z tego co pami?tam. Ale to nie dzia?a?o nawet po reconnect, wi?c jeszcze w tabeli bodaj?e lss-co by?o dopisa? "id, rank, name" wi?c tam napisa?em sw?j pid, nick i level 1. Wi?c ju? sam nie wiem.
Pisa?em wy?ej, ?e ju? to zrobi?em i admina globalnego mam. Chodzi mi o rang? og?ln? czyli widoczn? pod /admins np jako Support bo nie mam przez to dost?pu do komend. Rozumiesz o co mi chodzi? Globalny admin daje mi tylko panel pod P, to wszystko.
Przy wgrywaniu paczki wgra?e? plik ACL z repozytorium XyzzyRP? Tam s? w?asnie te dwie grupy.
Co do kolumny level z tabeli lss-user, by?a ona odpowiedzialna za ranga w panelu administracji kt?ry by? dost?pny na stronie www. Je?li chcesz by? widoczny pod /admins np w grupie Support to najpierw musisz wy??czy? serwer, aby m?c edytowa? ten plik. Nast?pnie wyszukujesz grupy
Faktycznie, co za g?uptas jestem. Zapomnia?em zamieni? pliki ACL. Teraz ju? wszystko dzia?a. Stwierdzi?em, ?e chce si? uczy? LUA dlatego zacz??em od XyzzyRP. Czy jest np mo?liwo?? jaka? ?eby po??czy? skrypt z mysql? W sensie powiedzmy mam zas?b np "domy" i mog? taki zas?b po??czy?/doda? do mysql tworz?c tabele ?ebym np m?g? przez baz? zmienia? np interiory lub w?a?cicieli? Je?li da si? to m?g?by? mi to kr?tko wyja?ni?? Czy to bardziej skomplikowane ju??
Przy wgrywaniu paczki wgra?e? plik ACL z repozytorium XyzzyRP? Tam s? w?asnie te dwie grupy.
Co do kolumny level z tabeli lss-user, by?a ona odpowiedzialna za ranga w panelu administracji kt?ry by? dost?pny na stronie www. Je?li chcesz by? widoczny pod /admins np w grupie Support to najpierw musisz wy??czy? serwer, aby m?c edytowa? ten plik. Nast?pnie wyszukujesz grupy
Faktycznie, co za g?uptas jestem. Zapomnia?em zamieni? pliki ACL. Teraz ju? wszystko dzia?a. Stwierdzi?em, ?e chce si? uczy? LUA dlatego zacz??em od XyzzyRP. Czy jest np mo?liwo?? jaka? ?eby po??czy? skrypt z mysql? W sensie powiedzmy mam zas?b np "domy" i mog? taki zas?b po??czy?/doda? do mysql tworz?c tabele ?ebym np m?g? przez baz? zmienia? np interiory lub w?a?cicieli? Je?li da si? to m?g?by? mi to kr?tko wyja?ni?? Czy to bardziej skomplikowane ju??
Dla ka?dego jest jaki? poziom trudno?ci
Zawsze jest mo?liwo?? po??czenia skryptu z mysql poprzez exporty po?rednika (skryptu odpowiadaj?cego za DB).
np. w przypadku PYSa pobieranie informacji o premium:
local result=exports["pystories-db"]:dbGet("SELECT * FROM pystories_users WHERE id=? AND premium=?",getElementData(plr,"player:sid"), premium)
Je?li chcesz ?ebym ci co? wyja?ni? g??biej, napisz odezwij si? na PW forum, wtedy postaram ci si? wyja?ni? tyle ile potrafi?
Pomagamy na forum, usunąłem informację dotyczącą Discorda.
Podpis
Kontakt: Discord: fluffy.rbx
Wiadomość PW Forum [Odpiszę wtedy, kiedy będę mógł]
Support Team: 26.08.2020 do 04.05.2021 [*]
Ostatnio zmieniony przez Dawidos. 2020-07-14, 17:37, w całości zmieniany 1 raz