Witam,
I? pocz?tkuj?cy w LUA nie umiej? zmieni? limitu pieni?dzy w paczkach OGRPG/PYS
tutaj jest to wyja?nione
NA PRZYK?ADZIE PYS 3.0
1. phpMyAdmin
Zacznij od tego, ?eby zmieni? INT pieni?dzy
Wejd? w pystories_users, kliknij w struktur?
tabel? money i nast?pnie zmie?
int na bigint,
ja mam ustawione tak i zawsze dzia?a
Zapomnia?e? do tego wszystkiego doda?, ?e w ka?dym skrypcie, kt?ry ma zwi?zek z pieni?dzmi trzeba zmieni? na elementdaty.
Podejrzewam, ?e komu? pocz?tkuj?cemu zmiana getPlayerMoney etc. zaj??a by kilka ?adnych godzin. Jak dla mnie zmiana tego na paczce z neta nie ma sensu.
Zapomnia?e? do tego wszystkiego doda?, ?e w ka?dym skrypcie, kt?ry ma zwi?zek z pieni?dzmi trzeba zmieni? na elementdaty.
Podejrzewam, ?e komu? pocz?tkuj?cemu zmiana getPlayerMoney etc. zaj??a by kilka ?adnych godzin. Jak dla mnie zmiana tego na paczce z neta nie ma sensu.
Napisa?em o tym,
givePlayerMoney(player, ilosc) >> setElementData(player, "player:money", getElementData(player, "player:money" ) + ilosc )
takePlayerMoney(player, ilosc) >> setElementData(player, "player:money", getElementData(player, "player:money" ) - ilosc )
getPlayerMoney(player) >> getElementData(player, "player:money") or 0
mo?na te? zrobi? tak
local moneyActual = getElementData(player, "player:money") or 0
local moneyGive = setElementData(player, "player:money", moneyActual + ilosc)
local moneyTake = setElementData(player, "player:money", moneyActual - ilosc )
Jest to troch? bez sensowne, 99,999,999 to ma?a ilo?? pieni?dzy? Wystarczy zrobi? gospodark? opieraj?c? si? na niskich kwotach a nie od razu 1,000,000 za punkt gdzie i tak gospodarka wygl?da tak samo jakby by?o 10 za punkt.
Poradnik bezsensowny, takie poradniki daj? tylko mo?liwo?? ?eby zak?ada? wi?cej pseudoli Nic nie wnosi, je?eli kto? chce si? uczy? lua to pisze co? od zera albo chocia? pr?buje.