Siemka napisalem skrypt na frakcje i mam pytanko czy moglby mi ktos wyjasnic jak dziala i jaka jest funkcja na sprawdzanie czy gracz jest w frakcji w bazie danych ? i jesli tak to moze wejsc na duty
Posiadasz zas?b na po??czenie bazy danych z serwerem? Je?li nie to musisz u?y? funkcji dbQuery() dzi?ki kt?rej b?dziesz m?g? wys?a? z poziomu serwera zapytanie do bazy danych. W zapytaniu musisz sprawdzi? czy np serial gracza zgadza si? z serialem podanym w odpowiedzialnej za przechowywanie informacji o pracownikach frakcji tabeli. Je?li nie posiadasz zasobu na po??czenie z sql to tu go znajdziesz : https://github.com/lpiob/MTA-XyzzyRP/blob/master/resources/%5BXyzzyRP%5D/DB2/sql.lua
Sorrki, ze tak dlugo nie odpowiadalem ale nie mialem zbytnio czasu. Zrobilem cos takiego dziala tylko dodalem sie do bazy danych i cos mnie nie widzi ze jestem we frakcji