Zaloguj się by uzyskać pełen dostęp. Nie masz jeszcze konta? Założ je już teraz w kilka sekund.

Wysłany: Dzisiaj 12:37

TryHard

Na forum: 1647 dni

Piwa: 1584

Respekt: 40

Ostrzeżeń: 20%

Cześć! Wychodzę do Was z projektem, nad którym pracuję od dłuższego czasu – ultraRPG.

Nie jestem tu, żeby pisać "ścianę tekstu" i obiecywać cuda. Jestem głównym twórcą tego projektu, a wspiera mnie w tym zgrana ekipa trzech osób. Razem budujemy serwer, na którym sami chcielibyśmy grać. Nie robimy tego dla fejmu, ale dla klimatu i satysfakcji z dobrej rozgrywki.

Co ultraRPG ma do zaoferowania?

- Dopracowana ekonomia: Zbalansowany system, który daje satysfakcję z dorabiania się majątku, bez zbędnego grindu.

- Własny sznyt: Stoję na bazie starego dobrego GM NewMode, bo to solidny fundament, ale nie uświadczycie tu "gołej" paczki. Wkładam mnóstwo pracy w autorskie mapy, własne skrypty i wizualne detale, żebyście poczuli, że gracie na unikalnym serwerze.

- Optymalizacja pod każdego: Zależy mi na płynnej grze, więc zadbałem o to, żeby nawet słabsze komputery dawały radę.

- Rozbudowany tuning i modele: Masa podmianek i skinów w klimacie San Andreas, w tym rozbudowany tuning wizualny i mechaniczny aut.

- Biznesy i housing: Systemy, które pozwalają realnie zarządzać swoim życiem na serwerze – od własnego domu po handel biznesami typu komis.

- Zawsze w kontakcie: Szybki support, aktywna administracja i fajna atmosfera na Discordzie – bez spiny.

- Dobra zabawa: Częste eventy, giveawaye z nagrodami i VoiceChat, który jeszcze lepiej scala naszą społeczność.

- Stały rozwój: Jedna, długa edycja i regularne aktualizacje z nowościami, żebyście nie mieli czasu na nudę.
Jak jest naprawdę?

Nie będę owijać w bawełnę, część zasobów jest przerobiona na nasze potrzeby, bo tak jest po prostu wydajniej. Ale znajdziecie u nas sporo autorskich rozwiązań, które wyróżniają ultraRPG na tle innych projektów.

Jeśli szukacie miejsca, gdzie właścicielowi zależy na opinii graczy i gdzie serwer nie "umrze" po miesiącu sprawdźcie nas.

Większość ludzi szuka dziś szybkiej satysfakcji, ale w ultraRPG budujemy coś, co ma przeżyć więcej niż tylko pierwszy tydzień, dlatego kwestia ekonomii była dla mnie najważniejszym punktem do dopracowania przed startem. Wbijając na typowy serwer, często widzisz, jak po godzinie grania masz na koncie miliony, albo odwrotnie – musisz zbierać złom przez trzy dni, żeby kupić najtańszego grata, co oba podejścia po prostu zabijają frajdę. Ja na to patrzę zupełnie inaczej i od samego początku chciałem, żeby u nas czuć było progres, bo bez tego gra po prostu nie ma sensu i szybko się nudzi. Spędziłem nad tym systemem mnóstwo czasu, bo nie chciałem kopiować gotowców, tylko faktycznie przeliczyć to tak, żeby każda zarobiona złotówka miała swoją wagę. Nie ma tu miejsca na to, żebyście po dziesięciu minutach latali najdroższym autem w grze, bo co to za frajda, gdy wszystko macie podane na tacy? Z drugiej strony nie chcę, żebyście po tygodniu pracy nie mieli nawet na paliwo, dlatego wszystko – od cen w salonach, przez koszty tuningu, aż po stawki w pracach – jest ze sobą ściśle powiązane. Zrobiłem ankietę na Discordzie i widziałem, że Wy też tego chcecie, więc to nie jest tylko moje widzimisię, tylko wspólna decyzja, że stawiamy na zdrowy balans, a nie na galopującą inflację. Każdy zarobiony grosz musi mieć jakąś wartość, a każde auto, które kupicie, ma być powodem do dumy, a nie zwykłym elementem, który wymienia się co chwilę bez zastanowienia. Nie boję się też przyznać, że jak coś będzie nie tak, to będziemy to korygować na żywo, bo zależy mi na tym, żebyście wchodzili na serwer dla klimatu, a nie dla cyferek na liczniku, które po dwóch dniach nie mają żadnego znaczenia. Wiem, że takie podejście wymaga od Was trochę więcej cierpliwości i zaangażowania, ale uwierzcie mi, że jak już kupicie tę swoją wymarzoną furę, to będziecie wiedzieć, że faktycznie na nią zapracowaliście, a nie, że wpadła Wam za darmo przy okazji, co zresztą buduje też znacznie lepszy handel między graczami, bo nikt nie rzuca pieniędzmi na prawo i lewo. Chcę stworzyć miejsce, gdzie po prostu przyjemnie się gra, bez wyścigu szczurów, bez sztucznego pompowania portfela i bez uczucia, że po godzinie już wszystko widzieliście, bo dla mnie serwer to nie tylko kod i skrypty, ale przede wszystkim ludzie i atmosfera, która zależy właśnie od tego, jak bardzo czujecie, że Wasz wkład w rozgrywkę jest szanowany i odpowiednio wyceniony.

Jeśli chodzi o frakcje, to przy starcie ultraRPG nie chcę robić sztucznego tłoku, dlatego na samym początku otwieramy tylko dwa filary: SAPD oraz SARA. Wiem, że wielu właścicieli porywa się z motyką na słońce, otwierając wszystko naraz, co zazwyczaj kończy się pustkami w jednostkach i brakiem jakiejkolwiek koordynacji, a ja chcę tego za wszelką cenę uniknąć. SAPD i SARA to fundament każdego sprawnego serwera – policja musi pilnować porządku i dbać o bezpieczeństwo na drogach, a SARA jest niezbędna, żeby nasze ulice nie były zawalone wrakami, bo bez tego gra po prostu traci swój klimat. To nie jest tak, że zamykam się na resztę, bo mam już konkretne plany na SAFD, SAMC i inne służby, ale to wszystko przyjdzie w swoim czasie. Budujemy to etapami: najpierw ustabilizujemy te dwie frakcje, upewnimy się, że systemy działają tip-top i że jest wystarczająco dużo aktywnych graczy, żeby te służby miały co robić, a dopiero wtedy będziemy otwierać kolejne drzwi. Nie chcę mieć frakcji, w których na służbie będzie siedzieć jeden człowiek, bo to tylko psuje imersję, więc dajcie nam chwilę się rozkręcić, a obiecuję, że wraz z rozwojem serwera i napływem ludzi, będę stopniowo dorzucał kolejne frakcje, żeby rozgrywka była coraz bogatsza i żeby każdy znalazł miejsce, w którym chce się rozwijać. Na razie skupiamy się na tym, żeby fundamenty były solidne, bo jak to mówią: dobrze zbudowany dom przetrwa wszystko, a ja chcę, żeby ultraRPG było właśnie takim projektem.

Jeśli chodzi o lokalizacje, to postawiliśmy na San Fierro jako nasze główne miasto, bo ma ten specyficzny, surowy klimat, którego często brakuje w innych miejscach, a do tego dorzuciliśmy mniejsze mieściny jak Fort Carson czy Blueberry, żeby mieć gdzie uciec od zgiełku metropolii. Co do samych map – nie będę tu czarował i ściemniał, że każdą śrubkę stawialiśmy od zera. Niektóre rzeczy wzięliśmy z sieci, bo po prostu nie ma sensu wyważać otwartych drzwi, skoro istnieją gotowe, solidne modele, które wystarczyło tylko odpowiednio zaadaptować pod nasz serwer. To jest miks: część jest "pożyczona" i przez nas przerobiona, a część to nasza własna robota, żeby całość miała sens i spójność. Dla mnie liczy się efekt końcowy, czyli to, jak to wszystko ze sobą współgra, a nie to, czy każdy obiekt jest w 100% autorski.Kluczem do klimatu, o który tak walczymy, nie są same modele, ale to, jak je zagospodarowaliśmy. Postawiliśmy na detale, które mają sprawić, że serwer nie będzie wyglądał jak sterylne muzeum, tylko jak miejsce, w którym toczy się realne życie. Stąd te wszystkie drobiazgi: śmieci przy koszach, jakieś niedojedzone kanapki na ławkach czy inne "śmieci" zostawione w zaułkach – to wszystko ma budować wrażenie, że to miasto oddycha. Do tego dochodzą odpowiednio porozstawiani Pedy, którzy kręcą się po mieście i interiorach, żebyś nigdzie nie czuł pustki. Dzięki temu, mimo że korzystaliśmy z dostępnych zasobów, całość nabrała naszego unikalnego sznytu i widać, że to nie jest kolejna "goła" paczka, tylko projekt, w który włożyliśmy sporo serca, żebyście po prostu dobrze się u nas czuli.

Dobra, dosyć gadania. Wiem, że w dzisiejszych czasach każdy może obiecać złote góry, a potem wypuścić serwer, który nie ma nic wspólnego z opisem, dlatego zamiast lać wodę, wolę pokazać Wam konkret. Nie chcę być kolejnym projektem, który istnieje tylko w zapowiedziach, więc wrzucam Wam tutaj screeny prosto z gry – bez żadnych filtrów, renderów czy upiększania na siłę.To, co widzicie poniżej, to dokładnie to, co zastaniecie po wejściu na ultraRPG. Zero ściemy, czysty gameplay. Zobaczcie sobie te bazy, miejsca do handlu, parkingi i zakamarki, w których będziecie spędzać godziny, prowadzić swoje biznesy i budować majątek. Siedzieliśmy nad tym kawał czasu, żeby wszystko miało ręce i nogi i żebyście wchodząc na serwer od razu czuli, że to jest nasze miejsce, nad którym pracowaliśmy z myślą o konkretnym klimacie. Nie będę Was dłużej zamęczał tekstem – screeny mówią same za siebie, sprawdźcie, czy Wam to siada.

To wszystko co chcieliśmy przekazać w naszej zapowiedzi, po więcej prezentacji z serwera zapraszamy na discorda tam będziemy wstawiać więcej rzeczy.

» Nazwa serwera: UltraRPG - Polski Serwer RPG - Powrót - https://discord.gg/GG3wt8ZRWF! @ ServerProject.net
» Sloty: 20
» Data Startu: 27.06.2026 - przewidywana.
» Gamemode: newmode v1.
» Discord: https://discord.gg/GG3wt8ZRWF

Postaw piwo autorowi tego posta

Wysłany: Dzisiaj 16:29

Luxior

Na forum: 3412 dni
Nick w MP: name

Piwa: 3

Respekt: 50

kolejny serwer, który nie wystartuje :shock:

Wysłany: Dzisiaj 18:53

TryHard

Na forum: 1647 dni

Piwa: 1584

Respekt: 40

Ostrzeżeń: 20%
"Luxior" napisał/a:

kolejny serwer, który nie wystartuje :shock:

Rozumiem twój sceptycyzm. Przez lata polska scena widziała setki, o ile nie tysiące pięknych zapowiedzi, z których ostatecznie nie wynikło zupełnie nic. Gracze mają pełne prawo być zmęczeni i zniechęceni "kolejnymi wielkimi projektami", które padają jeszcze przed wbiciem pierwszego gracza, albo wyłączają maszyny tydzień po hucznym starcie.Chcę cię jednak zapewnić, że nie tracimy czasu na puste obietnice i malowanie trawy na zielono. Nie szukamy atencji samym ładnym tematem na forum. Za naszą zapowiedzią stoi masa realnej, mrówczej pracy. Kiedy inni obiecują cuda na kiju, my siedzimy w kodzie, pisząc i udoskonalając konkretne systemy od zera. Dopracowujemy autorskie interfejsy, dopinamy zaawansowane skrypty tuningu z poziomami ulepszeń silnika, wdrażamy systemy paliwowe, panele dla frakcji i dbamy o to, by każda interakcja – czy to z pojazdem, czy z UI była zapięta na ostatni guzik. To są tysiące napisanych linijek i setki godzin testów, a nie zlepki gotowych paczek pobranych z internetu.Nie piszę tego, żeby na siłę zmieniać twoje nastawienie w tym momencie. Szanuję twoje zdanie, bo słowa w internecie kosztują niewiele i każdy może napisać, że robi najlepszy serwer. Czas zweryfikuje wszystkich nas również.Zapisz sobie ten temat. Mam szczerą nadzieję, że w dniu oficjalnego startu znajdziesz chwilę, żeby wejść, przetestować to wszystko na własnej skórze i po prostu z czystym sumieniem przyznać, że tym razem się myliłeś.

Pozdrawiam i do zobaczenia w grze.

Wysłany: Dzisiaj 21:23

Przemcio

Na forum: 1936 dni

Piwa: 80

Respekt: 80

Jak w ciągu paru tygodni założyłeś chyba z 3 tematy z trzema różnymi zapowiedziami (po czym zgłosiłeś je do usunięcia), to nie wiem jakiej reakcji oczekujesz xD

Co jednak można... pochwalić? To umiejętności lania wody bez użycia AI. Tekstu dużo - konkretów praktycznie żadnych, no, to co każdy pisze, czyli: "robimy wszystko super i z postarankiem, to samo pisało 10 tysięcy innych osób, ale trust me bro, tym razem będzie inaczej, na dowód screeny z panelu logowania, loadingu i dwóch mechanik, które są na każdym serwerze" xD

Oczywiście obowiązkowo długa odpowiedź (ale przynajmniej bez AI!) o tym, że mylisz się, bo to na pewno wypali, zobaczysz, blah blah blah. Wy chyba nie zdajecie sobie sprawi jakimi NPC'ami jesteście, jeśli ktoś obserwuje to subforum dłużej niż parę miesięcy, to można poczuć się jak w jakiejś nieśmiesznej symulacji xD W sumie to już jest nawet zabawnie, jak od kilku lat widzisz wiecznie identycznie tematy, identycznie odpowiedzi i każdy serwer identycznie kończy.

Nie siłuj się z odpowiedzią, mogę przewidzieć każde słowo jakie napiszesz jak jakiś Psycho Mantis, tyle razy przeżywałem już ten dzień świstaka xD

Więcej szczegółów
Wystawiono 1 piw(a):
Luxior
Tagi: ultrarpg :: powrót.
Anonymous

Na forum: 245 dni

Anonymous Koniecznie zajrzyj na:

Skocz do:  
GTAONLINE.PL » GTA SAN ANDREAS » MTA:SA MULTIPLAYER » Reklamy serwerów MTA » [ZAPOWIEDŹ] UltraRPG - Powrót. Odpowiedz do tematu