Zaloguj się by uzyskać pełen dostęp. Nie masz jeszcze konta? Założ je już teraz w kilka sekund.

Wysłany: 2012-03-24, 15:21

_Kornel_

Na forum: 5205 dni
Nick w MP: _Kornel_

Respekt: 50

Cze??,
mam takie pytanie. Jak zrobi? wyb?r p?ci taki jak na Honest RP, w GUI. By?bym wdzi?czny za pomoc. Tutaj daje kody:

Kod:

if(RegistrationStep[playerid] == 2)
{
new idx;
tmp = strtok(text, idx);
if((strcmp("mezczyzna", tmp, true, strlen(tmp)) == 0) && (strlen(tmp) == strlen("mezczyzna")))
{
PlayerInfo[playerid][pSex] = 1;
SendClientMessage(playerid, COLOR_LIGHTGREEN, "OK, wi?c jeste? m??czyzn?.");
SendClientMessage(playerid, COLOR_YELLOW, "Kiedy si? urodzi?e?? (Wpisz: dzie?/miesi?c/rok)");
RegistrationStep[playerid] = 12;
return 0;
}
else if((strcmp("kobieta", tmp, true, strlen(tmp)) == 0) && (strlen(tmp) == strlen("kobieta")))
{
PlayerInfo[playerid][pSex] = 2;
SendClientMessage(playerid, COLOR_BLUE, "OK, wi?c jeste? kobiet?.");
SendClientMessage(playerid, COLOR_YELLOW, "Kiedy si? urodzi?a?? (Wpisz: dzie?/miesi?c/rok)");
RegistrationStep[playerid] = 12;
return 0;
}
else
{
SendClientMessage(playerid, COLOR_GREEN, "Jeste? m??czyzn? czy kobiet?? (Wpisz: Mezczyzna albo Kobieta).");
}
return 0;
}

I tu jeszcze te okienko GUI:

Kod:

ShowPlayerDialog(playerid, 4, DIALOG_STYLE_LIST, "Wybierz animacje:", "M??czyzna\nKobieta", "OK", "Dalej");

Chodzi mi o to, aby po klikni?ciu w "M??czyzna" wybiera?o mi m??czyzna i odwrotnie.

Postaw piwo autorowi tego posta

Tagi: wybór :: płci :: gui
Anonymous

Na forum: 245 dni

Anonymous Koniecznie zajrzyj na:

Skocz do:  
GTAONLINE.PL » JĘZYKI PROGRAMOWANIA » PAWN » [GF] Wybór płci w GUI Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi