Witam, chcia?bym dowiedzie? si? jak zrobi? przypis pojazd?w do login?w b?d? tego d?ugiego adresu(zapomnia?em nazwy), takiego przypisu, dzi?ki kt?remu nie b?dziemy mogli je?dzi? nie swoim pojazdem ale inni gracze b?d? mogli wsiada? do mojego pojazdu na G, tak samo z autami frakcyjnymi. Jak stawia? auta panelem ?eby po restarcie serwa, one nie znika?y ?!
Kolego nie da si? poniewa? skrypt admin si? resetuje podczas resetu serweru jedyn? opcj? jest ZROBIENIE MAPY Z AUTAMI map editor
Powodzenia
[ Dodano: 2012-04-18, 00:10 ]
co do prywatnego autka mozesz stworzy? zmienn? odpowiedni? createVehicle potem id i XYZ autka
np auto = createVehicle i tak dalej
potem robisz lokalna pobieraj?c? login gracza np
local aaa = "Login_Gracza"
potem warunek robisz z pomoc? getAccountName czy wartosc jest r?wna lokalnej aaa stworzonej wyzej
potem dalsza czesc kodu
Podpis
[you]
, Sprawdź pierwszy serwer Roleplay, stawiający duży nacisk na grę In Character!
www.lss-rp.pl
Ziomek11, to nie jest przypadkiem za pomocom skin?w?? Irvis, ja?niej :X....
Kod do napisania jest trudny i czy je?eli ustawi?bym auto w editor main(dziwna opcja, w ka?dym razie po jej w??czeniu mam czarny ekran+ ka?demu innemu graczowi te? si? wy?wietla mapeditor...) nie znik?oby?? Nie rozp?dzaj si? z Tekstem lua bo nie zkminie .... z g?ry dzi?kuje
Irvis, poszuka?em sobie na MTA WIKI, lecz nie ma tam nic co by moim zdaniem to odtwarza?o... Jest tam napisane ?e po wpisaniu creatvehicell w KONSOLI! spawnie si? ko?o twojego gracza jakie? auto.. No dobrze. Ja chc? aby pojazd by? spawnowany w jednym miejscu, np w bazie PD i auta przypisane do frakcji PD, nie spawnuj?ce si? w miejscu, po wpisaniu creatwehicle tylko na danym miejscu. Mo?e ?le to zrozumia?em...
Tak, ale wystarczy troch? pomy?le? i zamiast aby sprawdza?o skin da? czy gracz jest w danej frakcji. Mo?liwo?ci jest wiele, mo?esz te? sprawdza? nick gracza czy nazw? konta... Ale jak chcesz pojazdy frakcyjne to oczywi?cie mo?liwo?? pierwsza.
Super. Dzi?ki, co? pokombinuj?, jest jaka? mo?liwo?? wstawienia komendy w acl dla loginu gracza? By pojazd by? tylko Marcina i nikogo wi?cej?? Jak to zrobi??
[ Dodano: 2012-04-26, 18:46 ]
Ziomek, gdzie w tym kodzie jest napisane kt?re pojazdy z bazy mog? by? u?ytkowane przez policj?. Tutaj s? podane modele, ale np wszystkie na mapce Police LV s? w?asno?ci? gracza o skinie 280 etc etc