Witam czy m?g?by mi kto? pokaza?/napisa? przyk?adowy kod jak zrobic tak? spedycje jak jest na FullServer trzeba byc w ??dce i s? r??ne checkpointy i w kt?ry? z tych checkpoint?w trzeba wjecha? i si? dostaje np. 20 expa i kase oczywi?cie polec? piwka
Nie do ko?ca rozumiem, czekaj ja napisz? jak my?l? a Ty napiszesz czy dobrze my?l? masz 5 checkpoint?w i 1 premiowany, ale gracz o tym nie wie. Gdy gracz wjedzie w z?y, to wy?wietla mu si? wiadomo?? ?e co? tam pr?buj dalej, a gdy gracz wjedzie w wybrany checkpoint, to dostaje nagrod??
Je?eli tak to trzeba u?y? streamera + funkcja random
Co? takiego, nie znam si? zbytnio na streamerze, wi?c kod mo?e nie dzia?a?, ale to tylko taki kod naukowy.
Tak dobrze mysla?e? jest tak w wyznaczonym miejscu si? zaczyna ??dk? i potem pisze Przemycasz nwm np zio?o dojedz gdzie na minimapce pokazuje si? "C" tylko jak zrobi? ?eby w dobrym Checkpoincie pokazywa?o si? "C" ? Jest to tu http://wiki.sa-mp.com/wiki/MapIcons numerek 16 Leci piwko za tamto
Nie bardzo rozumiem switch'y czyli tam gdzie jest prawid?owy CP tam pojawia sie od razu ikonka tak ? M?g?by? mi poda? jak ?eby przy prawid?owym si? tylko wy?wietla?a ?
Oznaczy?em Ci wsp??rz?dne poprzez numery checkpoint?w (musisz jako? pami?ta? ich numery). Funkcja random losuje nam liczb? od 0 do 4. Liczba ta wska?e nam checkpoint, w kt?rym pojawi si? wybrana ikonka. P??niej dajemy warunek je?eli gracz wjedzie w checkpoint, w kt?rym jest ikonka
Wiem, ?e t?umacz? troch? nachalnie, ale nigdy czego? podobnego nie robi?em i nie wiem jak to wyt?umaczy?.