Je?eli b?dzie to tylko dla jego w?asnych potrzeb, to mo?na na dini - lecz jak ka?dy gracz b?dzie m?g? tworzy?, to lepiej ju? MySQL lub SQLite, ew. DOF2 dla lubi?cych zabawy z zapisem na pliki.
Do takiego czego? mo?na u?y? zwyk?ych wbudowanych funkcji file.
Funkcja "fread" czyta zawarto?? pliku linia po linii, wystarczy u?y? strfind ?eby wyszuka? znaki "(" i ")" i strmid ?eby wyci?? to co jest pomi?dzy. Potem wystarczy u?y? funkcji "sscanf" z pluginu, na pocz?tku dodaj?c "p<,>", z automatu ominie spacje i wczyta to co trzeba. Potem tylko z wczytanych danych tworzysz Text Labela.
Przyk?ad p?tli:
Pozdrawiam
@DOWN
?apaj piwko, bo si? napracowa?e? a ja si? tu wepchn??em.
Ostatnio zmieniony przez Quis 2013-03-02, 21:50, w całości zmieniany 1 raz
Nigdy nic nie napisa?em w dini, no ale przezwyci??y?em strach i sklei?em Ci co? takiego. Nie wiem czy w pe?ni zadzia?a, gdy? pisa?em to "na kolanie". Co prawda jest to tylko zacz?tek - wczytywanie i tworzenie Text Labeli, ale to ju? jakie? 20% ca?ego systemu.
Teraz u mnie na tapecie jest co? innego. Tak czy siak "sklejenie" tego w ca?o?? jest nie lada proste. Czego nie rozumiesz? Na pocz?tku masz definiowanie ca?o?ci + public od wczytywania Labeli. Umie?? wywo?ywanie funkcji (loadLabel();) do OnGameModeInit. Wtedy zostan? sprawdzone pliki z folderu ../labels/label(n).ini - przy czym zostan? wczytane Labele. M?j ostatni post to komenda, dzi?ki kt?rej mo?na stworzy? Label.
Witajcie, chc? stworzy? pewien system dynamiczny a dok?adnie dynamiczny system text?w 3d zapisuj?cy do pliku ale nie wiem jak sie za to zabra?.
Najlepiej w systemie dini.
z gory dzieki za rady
To mia?y by? tylko rady - nie wiedzia?e? jak si? za to zabra?. Teraz to by?oby tylko wyr?czenie z brudnej roboty. Ju? dalej Ci nie pomog?. Musisz sobie poradzi? sam, albo z pomoc? innych u?ytkownik?w. =)