Premiera najnowszej ods?ony legendarnej serii gier "gangsterskich" studia Rockstar North sta?a si? najwa?niejszym wydarzeniem tego roku w bran?y elektronicznej rozrywki. Mimo, ?e "GTA V" jest dost?pna wy??cznie na konsole PlayStation 3 i Xbox 360, przychody ze sprzeda?y przesz?y naj?mielsze oczekiwania nawet najwi?kszych optymist?w. Tymczasem na widnokr?gu wida? ju? powa?nego konkurenta "Grand Theft Auto V" do miana najbardziej dochodowej gry wideo.
Mowa o "FIFIE 14". Najnowsza cz??? popularnego cyklu kanadyjskiego studia EA Sports zaj??a miejsce "GTA V" na li?cie najch?tniej kupowanych gier w Wielkiej Brytanii. Nieco ponad tydzie? od premiery, sprzeda? "Grand Theft Auto" spad?a o oko?o 82%. Wydaje si? wi?c, ?e Rockstar nie ma co liczy? na wysokie przychody ze sprzeda?y gry - najpradopodobniej wszyscy w USA i Zachodniej Europie, kt?rzy mieli j? kupi?, ju? j? kupili!
"GTA V" osi?gn??a wr?cz nieziemski wynik sprzeda?owy - miliard dolar?w w trzy dni. By? mo?e Rockstar wyci?nie z graczy dodatkowe pieni?dze za spraw? mikrotransakcji, kt?re znajd? si? w module "GTA Online". "Grand Theft Auto" w sieci zadebiutuje ju? 1 pa?dziernika!
Tymczasem "FIFA 14" potrafi?a przegoni? "GTA V", mimo ?e wyniki sprzeda?y w por?wnaniu do edycji ubieg?orocznej s? ni?sze o 24%. Trzecie miejsce w zestawieniu najlepiej sprzedaj?cych si? gier w Wielkiej Brytanii zajmuje "Minecraft Xbox 360 Edition", a czwarte "Pro Evolution Soccer 2014". Czo?ow? pi?tk? zamyka druga (po "GTA V") najwy?ej oceniana gra ostatnich lat - "The Last of Us" (?rednia not recenzenckich w serwisie metacritic - 95%. "GTA V" uzyska?a wynik 97%).
Fifa wydana zosta?a tak?e na PC co podnosi popularno??, ale na Xbox`ie wol? w ni? gra?.
Ciao, Oj obawiam si? ?e fifa niebawem dogoni gta v. Dlaczego? Aktualnie zosta?a wydana Fifa World - jest to tak jakby multiplayer fify 14 lecz troche s?abszy. Gracze kt?rzy zagrali w darmowy multi Fifa World kusz? si? na 14 aby posmakowa? realnego zarobku kt?ry Fifa 14 oferuje
FIFA 13, a FIFA 14 to nie wielki skok naprz?d. Powiem wi?cej to mi wygl?da na odcinanie kupon?w. Mam obie gry na stanie i sobie je por?wnuje. Gdybym dalej zosta? przy 13 tak na prawd? wiele bym nie straci?. A tak mam obie i dalej gram w 13, rzadziej w 14. Co by nie m?wi? GTA IV a GTA V to spory skok naprz?d, taka gra ma szanse odnie?? sukces. Por?wnywanie tego kto ile zarobi jest dla mnie dziwne. Obie produkcje na siebie zarobi? a na pewno ?adna nie straci. PC-towc?w zjada jak zwykle zazdro?? ale jak pokaza?y wcze?niejsze produkcje to na pc GTA wychodzi?o p??niej ni? na konsole.
fifa nie przebije nigdy gta 5 nie ma bata fifa sie juz nudzi jedno i to samo a gta jest popularne ludzie chetnie graja a 5 jest zajebista i jeszcze musi wyjsc na pc.
Tak jak my?la?em, ?e jestem inny.
FIFE kupuje co rok od roku 2011 i mi si? jako? nie nudzi, na multi ci?gle gram mecze towarzyskie i mnie nie nudzi, a w GTA V gram bardzo rzadko, nawet ani razu nie przeszed?em tej gry do ko?ca.
NA PC'cie gram cz??ciej te? w CS:GO ni? na konsoli w GTA V.