Witam, mam taki ma?e pytanko - jak najpro?ciej sprawdzi? do kt?rego markera wszed? gracz?
Np. mam 2 markery na mapie i gracz wchodzi do ktorego? z nich i pojawia si? info. Gracz wszed? do markera nr.1/2
Dzi?ki za pomoc, ale czy nie da?oby si? tego zrobi? inczej?
Znaczy ja ju? mam troche kodu i nie chcia?bym go ca?ego usuwa?. Po stronie clienta wywo?uj? event onClientMakerHit i potem wywo?uje po stronie serwera moj? funkcje, kt?ra sprawdza pojazd gracza itp. I nie da?oby rady gdzie? tam wcisn?? sprawdzania kt?ry to marker?
Mam jeszcze taki pomys?:
Gracz wje?d?a do markera i w if sprawdzam czy gracz jest w markerze i czy jest w obr?bie pewnych wsp??rz?dnych, tylko nie wiem jak ustawi?, ?e pozycja gracza mo?e si? troche r??ni? od podanych wsp??rz?dnych, bo marker mam troch? wi?kszy i nie da?bym rady sprawdzi? wszystkich wsp??rz?dnych.
Z tego co wiem da?o by si? utworzy? pewien margines b??du ale nie wiem jak go u?y? przy markerze, sam wykorzystuje marginesy b??du dla np pr?dko?ci samochod?w:
np. Pr?dko?? samochodu oznaczymy x
a nasz margines b??du niech wynosi np 10... Wi?c mo?na to zastosowa? w prostym jednym warunku:
Brzysiek je?eli dobrze zrozumialem (bo na szybko czytalem) to te colshapy tworz? okr?g i podaje sie promie? i wlasnie o to mi chodzilo. Dzi?ki wszystkim za pomoc!