Cze??. Mam takie pytanie. Wiem, ?e jest funkcja, kt?r? poda?em wy?ej, ale nie wiem jak jej u?y?. Znaczy si? o tym PlayerIsRange... B?de chyba wiedzia? jak u?y?, bo na samp.wiki powinno o tym by? lecz nie wiem jak ustali? t? ''stref?'', w kt?rej gracz mo?e u?y? np. Komend?? Czy trzeba to zrobi? tak jak np. Z pobraniem pozycji na spawn czy jako? inaczej? Czyli reasumuj?, chodzi mi o to jak ustali? t? stref?, w kt?rej mo?na u?y? tej komendy?
No okej, wiem jak jej u?y?, ale dalej nie wiem jak to zrobi? (okre?li? stref?). Nie ogarniam troch?, bo ca?y czas si? ucz? Pawn. Jak okre?li? t? stref?? Sk?d pobra? ''pozycj?'' tej strefy? Najlepiej jakby mi kto? krok po kroku to opisa?, bo troszk? nie rozumiem. Je?eli kto? wyt?umcazy mi to na ''ch?opski'' rozum to dam 5-10 punkt?w respektu.
playerid = funkcja dotyczy gracza o id playerid
range = jest to kolo o promieniu range (od tych pozycji x,y,z)
x,y,z = sa to pozycje w ktorych gracz ma stac w promieniu range.
Czyli;
znaczy
Jesli gracz o id playerid, stoi w promieniu 7 metr?w od pozycji x,y,z to warunek sie spelni jesli bedzie dalej od tych pozycji x,y,z to sie nie spelni.
Okej dzi?ki. Jutro dam Ci 10 punkt?w respektu jak na kompie b?d?.
Czyli tak:
(playerid 5, 5, 5 , x, y, z)
Za???my, ?e jest punkt na kartce, czyli te wsp??rz?dne x, y, z, a te liczby przed wsp??rz?dnymi to promienie, kt?re tworz? ''ko?o'' na takiej kartce czyli w danej strefie?