Zaloguj się by uzyskać pełen dostęp. Nie masz jeszcze konta? Założ je już teraz w kilka sekund.

Wysłany: 2014-01-17, 13:16

BBBay

It's a Programmer

Na forum: 5428 dni
Nick w MP: xBBBay

Piwa: 340

Respekt: 45,3

Witam, mam problem gdy? chce zapisa? lidera do MySQL ale si? co? nie zapisuje. Gdy daje lidera to dzia?a dobrze, ale lidera nie zapisuje.
Kod:

CMD:dajlider(playerid, params[])
{
new id;

if(sscanf(params, "dd",player,id))
return ShowPlayerDialog(playerid, 0, DIALOG_STYLE_MSGBOX, "Info", "U?yj: /dajlider <id gracza> <1>\n\nID Frakcji:\n\tPolicja - 1", "Rozumiem", "");

Gracz[player][pFrakcja]=id;
Gracz[player][pLider]=id;

format(String64, sizeof(String64), "Admin %s doda? Ci? jako lidera frakcji.", PlayerName(playerid));
ShowPlayerDialog(player, 0, DIALOG_STYLE_MSGBOX, "Info", String64, "Rozumiem", "");
format(String64, sizeof(String64), "Doda?e? %s jako lidera frakcji o ID:%d.", PlayerName(player),id);
ShowPlayerDialog(playerid, 0, DIALOG_STYLE_MSGBOX, "Info", String64, "Rozumiem", "");

format(Query128, sizeof(Query128), "UPDATE `Policja` SET `Lider` = '1' WHERE `Nick` = '%s'", PlayerName(player));
mysql_query(Query128);

printf("[Lider] Nick: %s, Lider: %d, Pracownik: %d", PlayerName(playerid), Gracz[playerid][pLider], Gracz[playerid][pPracownik]);

return 1;
}

Za pomoc dzi?kuje, ka?d? wypowied? nagradzam :piwo: .

Podpis
Launcher + Patcher
http://gtao.pl/inne-launc...4498.htm#597948

Pomogłem? Daj :piwo:
Pomogłeś? Dam :piwo:
Postaw piwo autorowi tego posta

Wysłany: 2014-01-17, 13:20

Quis

Wszechwiedzący

Na forum: 5146 dni
Nick w MP: Quis

Piwa: 1110

Respekt: 325
Respekt: 325Respekt: 325Respekt: 325

Nie zapisuje, czyli mam rozumie? ?e w Twojej bazie MySQL w polu "Lider" jaki? przyk?adowy gracz kt?remu da?e? lidera i tak ma warto?? "0"? We? precyzuj si? troch? z czym dok?adnie masz problem, my tu nie wr??ki ani jasnowidze.

Pod mysql_query(Query128) daj print(Query128) i zobacz co w konsoli si? wy?wietli. I poka? kod kt?ry wczytuje te dane z bazy, czyli np. przypisuje graczowi lidera.

Wysłany: 2014-01-17, 13:31

BBBay

It's a Programmer

Na forum: 5428 dni
Nick w MP: xBBBay

Piwa: 340

Respekt: 45,3

Ju? naprawi?em, zapomnia?em stworzy? najpierw "Nicku, i Lidera" czyli "INSERT INTO" A ja odrazu chcia?em ustawia? "UPDATE"
Mo?na zamkn?? piwko dla cb ;d

Podpis
Launcher + Patcher
http://gtao.pl/inne-launc...4498.htm#597948

Pomogłem? Daj :piwo:
Pomogłeś? Dam :piwo:

Tagi: [mysql] :: dawanie :: lidera.
Anonymous

Na forum: 245 dni

Anonymous Koniecznie zajrzyj na:

Skocz do:  
GTAONLINE.PL » JĘZYKI PROGRAMOWANIA » PAWN » [INNE] [MySQL] Dawanie lidera. Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi