Siemka, mam grubszy problem. Nie chc? kombinowa?, chodzi o to by do tego:
Dopisa? w tej linijce:
lub tak by dzia?a?o, acl. Raczej wiecie o co chodzi, mam rozpisane tablice z rodzajami prawa jazdy, czyli prawojazdykata, w tej tablicy s? motory, teraz chodzi o to ?e nie ma jak kogo? doda? by on mia? do siebie przypisan? t? tablice, mam ich chyba z 6.
[ Dodano: 2014-07-27, 22:00 ]
A dodaj?c, mam zrobion? komend? /daj-prawo-a (...b...c) Kt?re dodaje do acl:
PJA. Tylko teraz doda? tu sprawdzanie czy gracz jest w tym acl, je?eli tak to mo?e wej?? do pojazd?w z tablicy...
function prawoKatA ( thePlayer, seat, jacked )
if seat == 0 then
local playerName = getAccountName ( getPlayerAccount ( thePlayer ) )
if ( prawojazdykata[getElementModel(source)] ) and isObjectInACLGroup ( user. .. playerName, aclGetGroup ( Policja ) ) then
outputChatBox('twojtext',thePlayer,0,255,0)
else
cancelEvent()
outputChatBox ( [Licencje] Nie posiadasz prawa jazdy kategori A by prowadzi? ten pojazd., thePlayer, 150,50,0 )
end
end
end
addEventHandler ( onVehicleStartEnter, getRootElement(), prawoKatA )
if seat == 0 then
if ( prawojazdykata[getElementModel(source)] ) and isObjectInACLGroup ( 'user.'..playerName, aclGetGroup ( Policja ) ) then
else
cancelEvent()
outputChatBox ( [Licencje] Nie posiadasz prawa jazdy kategori A by prowadzi? ten pojazd., thePlayer, 150,50,0 )
end
end
end
addEventHandler ( onVehicleStartEnter, getRootElement(), prawoKatA )
addEventHandler expected string at argument 1, got nill
if seat == 0 then
if ( prawojazdykata[getElementModel(source)] ) and isObjectInACLGroup ( 'user.'..playerName, aclGetGroup ( Policja ) ) then
else
cancelEvent()
outputChatBox ( "[Licencje] Nie posiadasz prawa jazdy kategori A by prowadzi? ten pojazd", thePlayer, 150,50,0 )
end
end
end
addEventHandler ( onVehicleStartEnter, root, prawoKatA )