Cze??,
Jestem kompletnie zielony je?li chodzi o LUA i sam? konfiguracj? serwer?w MTA. G??wnie zajmowa?em si? SAMP'em. Postanowi?em przerzuci? si? na MTA i potrzebuj? pomocy w wygraniu gamemode'a skyGame RPG na m?j serwer lokalny, kt?ry znajduje si? na komputerze. Chc? odpali? serwer tylko w celach edukacyjnych. Chcia?bym, ?eby kto? mi wyja?ni? jak pod??cza? skrypty pod ACL etc.
Je?eli na serwer lokalny czyli stworzony przez .exe z folderu MTA to wszystkie pliki wrzucasz do
resources, a w mta w??czasz sobie je w panelu admina. Co do mysql to zobacz sobie poradnik na forum ?eby si? po??czy?
Struktura wygl?da tak, ?e np. jest folder [Skrypty], a w nim normalne foldery ze skryptem bez nawias?w prostok?tnych. Czy to w jaki? inny spos?b si? odpala?
Nie wiem jak wygl?da ten Tw?j gamemod ale je?eli jest oparty o mysql to w acl nic nie zmieniasz
Struktura wygl?da tak, ?e np. jest folder [Skrypty], a w nim normalne foldery ze skryptem bez nawias?w prostok?tnych. Czy to w jaki? inny spos?b si? odpala?
W mtaserver.conf zapisujesz wszystkie skrypty z folderu [Skrypty]