Zaloguj się by uzyskać pełen dostęp. Nie masz jeszcze konta? Założ je już teraz w kilka sekund.

Wysłany: 2011-05-05, 21:00

TomeZ

Na forum: 6172 dni

Piwa: 5

Respekt: 50

Cz?sto zdarza si?, ?e u?ytkownicy Windows 7 po zainstalowaniu Grand Theft Auto IV nie mog? uruchomi? gry, nast?puje po prostu b??d "Program Grand Theft Auto IV przesta? dzia?a?". Ja znam na to recept?. Do??czam w dodatku screeny.

PRZYCZYNY I WYST?POWANIE B??DU

Osobi?cie u?ywam wersji 64-bitowej systemu Windows 7, wi?c nie wiem, czy problem ten jest tak?e na wersji 32-bitowej (x86). Problem z gr? pojawia si? w tej kolejno?ci: Uruchomienie GTA IV -> Wej?cie do menu -> Za?adowanie gry -> B??D.

Przyczyn? tego problemu jest... a w?a?nie, jest kilka przyczyn. Zaraz mog? mnie tu zjecha? za to, ?e powiem, ?e to wina pirackiej wersji gry, ale tak, to MO?E(nie musi by?) by? przyczyn? wyst?powania tego b??du. Natomiast, posiadacze oryginalnej gry: nast?pne 2 przyczyny tego b??du to: Brak aktualizacji 1.0.7.0 (link jest podany dalej), oraz ostatni? przyczyn? jest to, ?e np. na WinXP i WinVista, wyst?powa? b??d RMN 40. Pomaga?o zainstalowanie Service Packa, dla XP SP3 a dla Vista SP1, lecz by?o jeszcze jedno wyj?cie, kt?re jest jedynym rozwi?zaniem dla Win7. No i tak, prawdopodobnie SP3 i SP1 zawieraj? pliki kt?re GTA potrzebuje, a Win7 ich prawdopodobnie nie ma w swoich Service Packach. Przejd?my wi?c do rozwi?zania ze screenami.

ROZWI?ZANIA KROK PO KROKU, SCREEN ZA SCREENEM.

I teraz nikt ju? mi nie powie ?e nie umie tego zrobi?. Dobra, zaczynajmy.

POBIERANIE AKTUALIZACJI "TITLE UPDATE 1.0.7.0"

INSTALOWANIE AKTUALIZACJI "TITLE UPDATE 1.0.7.0"

Rozpakuj archiwum z aktualizacj? u?ywaj?c WinRAR lub 7-Zip, lub najprostszym unzipperem Windowsowym (Prawy przycisk myszy na archiwum -> Wyodr?bnij pliki, i dalej dajesz tylko przycisk "Dalej" i czekasz) i wejd? do folderu gdzie zosta?o rozpakowane archiwum.
Kliknij prawym przyciskiem myszy na plik UpdateTitle i wybierz Uruchom jako administrator.
I gdy ekran si? przyciemni, poka?e si? okienko z wyborem, wybierz Tak, by zatwierdzi?.

Potem musimy poczeka?, a? instalator przygotuje si? do aktualizacji.

Nast?pny krok to aktualizowanie gry.

Gdy zako?czy si? aktualizacja, klikamy Zako?cz.

Przechodzimy na pulpit, klikamy prawym przyciskiem myszy na ikon? Grand Theft Auto IV i wybieramy W?a?ciwo?ci.

Przechodzimy do zak?adki "Zgodno??".

Je?eli kto? nie mo?e za?apa?, to napisz?:
1. Zaznaczamy "Uruchom w trybie zgodno?ci z".
2. Z listy znajduj?cej si? pod "Uruchom w trybie zgodno?ci z wybieramy
Windows 2000.
3. Zaznaczamy na samym dole "Uruchom ten program jako administrator"
4. Sko?czone!

Gratulacje, teraz odpal gr? i ciesz si? dzia?aj?cym Grand Theft Auto IV!

Szuka?em troch? po googlach, i gdzie? znalaz?em ten spos?b ze zgodno?ci?, ale testowa?em na XP, tylko ?e na Win7 trzeba mie? patcha, o czym nie wiedzia?em, i kto? te? mo?e nie wiedzie?, wi?c zrobi?em ten poradnik. Mam nadziej?, ?e si? przyda. Pozdro.

Podpis
TomeZPL

ETG Studio - Reżyser

ETG Studio - Założyciel
Ostatnio zmieniony przez Emm 2017-01-02, 16:39, w całości zmieniany 3 razy  
Postaw piwo autorowi tego posta

Wysłany: 2011-05-06, 07:00

Kinto

NIGHTFALLS.pl

Na forum: 6086 dni

Piwa: 974

Respekt: 85

Poradnik na pewno pomo?e paru graczom. Ale ja uruchamiam w trybie zgodno?ci z XP SP3 i dzia?a. ?ap :piwo:

Podpis

Najlepszy multimedialny portal w Polsce.
Pomogłem? Ładne podziękowanie wystarczy.

Wysłany: 2011-05-10, 23:12

Batorun

*Gaming Master*

Na forum: 6555 dni
Nick w MP: Batorun.

Piwa: 1393

"Kinto" napisał/a:

Poradnik na pewno pomo?e paru graczom. Ale ja uruchamiam w trybie zgodno?ci z XP SP3 i dzia?a. ?ap :piwo:

Mnie to dzia?a normalnie, nie musz? zmienia? niczego. Ze swojego do?wiadczenia wiem, ?e pakiety zabezpieczaj?ce mog? by? przyczyn? tego typu b??d?w, wi?c wy??czajmy je na czas gry.

Podpis

I7 920 4GHz | MSI X58 | A-D 6GB | HD5870 V-X 1000/1300 | Samsung 500GB | SH-223C | Fortron 700W | W7 Ultimate 64 | I-Box Piano 6690.

Pomogłem? Postaw piwo. :piwo: .

Wysłany: 2011-05-11, 11:22

Kinto

NIGHTFALLS.pl

Na forum: 6086 dni

Piwa: 974

Respekt: 85

"Batorun" napisał/a:

"Kinto" napisał/a:

Mnie to dzia?a normalnie, nie musz? zmienia? niczego. Ze swojego do?wiadczenia wiem, ?e pakiety zabezpieczaj?ce mog? by? przyczyn? tego typu b??d?w, wi?c wy??czajmy je na czas gry.
Mam wy??czone , a g-data jest przystosowany do ka?dej gry . Wi?c nie powinno by? problem?w. Wi?c u mnie co innego przeszkadza.

Podpis

Najlepszy multimedialny portal w Polsce.
Pomogłem? Ładne podziękowanie wystarczy.

Wysłany: 2011-05-11, 16:19

Batorun

*Gaming Master*

Na forum: 6555 dni
Nick w MP: Batorun.

Piwa: 1393

"Kinto" napisał/a:

"Batorun" napisał/a:

"Kinto" napisał/a:

Mam wy??czone , a g-data jest przystosowany do ka?dej gry . Wi?c nie powinno by? problem?w. Wi?c u mnie co innego przeszkadza.

C??, polecam robi? sobie list? tego co si? instaluje albo jakie zmiany wprowadza si? do systemu. Tak, dok?adnie, pisa?, to co si? zainstalowa?o gdzie? w pliku tekstowym na dysku. W dodaj/usu? programy mo?e wszystko si? nie pojawi?. Dzi?ki takiej li?cie, uda si? namierzy? programy albo zmiany, kt?re mog? by? przyczyn? z?ego dzia?ania systemu.

W krytycznym przypadku, mo?na skorzysta? z wirtualizacji systemu Windows XP, gdzie otrzymujemy czysty system, na kt?rym mo?emy zainstalowa? gr?, bez potrzeby formatu.

Podpis

I7 920 4GHz | MSI X58 | A-D 6GB | HD5870 V-X 1000/1300 | Samsung 500GB | SH-223C | Fortron 700W | W7 Ultimate 64 | I-Box Piano 6690.

Pomogłem? Postaw piwo. :piwo: .

Wysłany: 2011-05-11, 20:56

TomeZ

Na forum: 6172 dni

Piwa: 5

Ja nie napisa?em tego dla wszystkich u?ytkownik?w Windows7, tylko tych, kt?rzy tego potrzebuj?. Ja np. musia?em tak robi?.

Podpis
TomeZPL

ETG Studio - Reżyser

ETG Studio - Założyciel

Wysłany: 2013-01-27, 21:19

ziom25

Na forum: 5598 dni
Nick w MP: [PS24]ziom25

zrobi?em tak jak ty i teraz nie ma b??du ale gra te? si? nie w??cza wczytuje si? i po chwili wychodzi na pulpit :x

[ Dodano: 2013-01-27, 22:02 ]
ok wiem co jest problemem save w grze jak go usun???? mam konto w Windows Live

Anonymous

Na forum: 245 dni

Anonymous Koniecznie zajrzyj na:

Skocz do:  
GTAONLINE.PL » OGÓLNE » PORADNIKI » Windows 7 "Program Grand Theft Auto IV przestał działać Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi