Zaloguj się by uzyskać pełen dostęp. Nie masz jeszcze konta? Założ je już teraz w kilka sekund.

Wysłany: 2013-01-18, 23:17

M4RCIN

Na forum: 4885 dni

Respekt: 50

Witam. Jestem pocz?tkuj?cym osobnikiem, jak na razie pr?buj?cym stworzy? sw?j pierwszy skrypt. Tworz?c ma?e co-nieco zacz??o mnie nurtowa? jedno pytanie. Jak pisa? te wszystkie skrypty - generalnie du?o rzeczy m?g?bym upcha? w jednym skrypcie (za???my ?e system rejestracji kont, logowania; banku; salonu samochodowego). Czy jest to b??d? Czy lepiej pisa? ka?dy element w osobnym pliku/skrypcie? Jestem laikiem, wi?c nie dziwcie si? na nazewnictwo itp. ;)

Prosz? o udzielenie pomocy.
Pozdrawiam!

Postaw piwo autorowi tego posta

Wysłany: 2013-01-20, 10:43

Oski

LUA Scripter

Na forum: 5246 dni
Nick w MP: Oski

Piwa: 56

Respekt: 75,1

Bardziej optymalne bedzie jak piszesz odzdzielnie,aczkolwiek niema w tym ?adnego b??du. Tylko pytanie ? - Czy chcia?o by ci si? czyta? kod "spaghetti" ?

Wysłany: 2013-01-21, 14:44

M4RCIN

Na forum: 4885 dni

Prosto, zwi??le i na temat. Generalnie chcia?em si? dowiedzie?, czy da si? i widz? ?e tak. /close

Wysłany: 2013-01-21, 22:20

Bilguun

Na forum: 5071 dni
Nick w MP: Bilguun

Piwa: 4

Ostrzeżeń: 20%
Generalnie powiem tak, oczywi?cie jest to kwestia co kto lubi i chce. Oczywi?cie nie jest b??dem to ?e umie?cisz wszystko w jednym skrypcie, lecz ?e potem trudno znale?c i robi si? takie jak powiedzia? Oski, spaghetti.

Tagi: zasady :: pisania :: skryptów?
Anonymous

Na forum: 245 dni

Anonymous Koniecznie zajrzyj na:

Skocz do:  
GTAONLINE.PL » JĘZYKI PROGRAMOWANIA » LUA » Zasady pisania skryptów? Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi