W?tpie ?eby sie wypowiedzia?. Na PW Mi nie odpisuje po tym jak napisa?em ?e mo?e wys?a? t? ugode.
[ Dodano: 2022-01-27, 16:21 ]
Tak Nawiasem m?wi?c Chcia?bym bardziej zaznaczy? ?e z podhalem um?wili?my sie na autorskie zasoby. Zap?aci?em a jedynie dosta?em 3 skrypty czyli to jest nic. Utne sobie r?ke ?e korzysta? z drugiego monitora i kopiowa? z jakiego? githuba skrypty.
Skoro on to ukrad? to powinien by? ukarany za Art. 278. Kradzie? i Oszustwo Art. 286
Skoro go Policja nie namierzy to im w tym pomoge xd
[ Dodano: 2022-01-27, 22:07 ]
Nadal si? nie wypowiedzia? i prawdopodobnie sie nie wypowie. Wi?c ostateczno?ci? jest nadanie mu czarnej listy wed?ug mnie poniewa? od wielu os?b dostawa?em info ?e on tak robi? z tymi osobami a skrypty pochodz? z brazylijskich serwer?w itp.
Wow! Dzie? dobry b?d? dobry wiecz?r - oszcz?dz? sobie pozostania przy jakichkolwiek oficjalnych wst?pach bo ta sprawa zaczyna ju? by? do?? irytuj?ca. Skrypt z githuba (czyt. async, lualib, ooplib) to narz?dzie pomagaj?ce przy tworzeniu kodu z kt?rego korzysta praktycznie ka?dy, co do wpisania mnie na czarn? list? nie wiem czy posiadacie dost?p do jakiego? szerszego archiwum, ale posiada?em temat z moimi us?ugami gdzie posiada?em ogromn? ilo?? pozytywnych opinii i jedn? negatywn? - by?o ich chyba ponad 50, ale nie mam teraz pewno?ci. Tutaj w tym przypadku zako?czy?em nasz? wsp??prac? ze wzgl?du na przek?adanie terminu p?atno?ci (po um?wionym systemie ratalnym) i w zamian przekaza?em u?ytkownikowi wy?ej r?wnowarto?? tych 50z? (w przeliczeniu na ilo?? sp?dzonym przy kodzie) - uzna?em to po prostu za odpowiedni spos?b. W zamian otrzyma?em pe?no gr??b, wyzwisk i stwierdze?, ?e w/w koledze wys?a?em toalet? do domu.
Tak , Poniewa? przysz?a mi faktycznie toaleta do domu i musia?em sie k??ci? z rodzicami i z kurierem kto zamawia? kibel do domu. Cz?owieku czy ty siebie s?yszysz? W 4 Godziny napisa?e? ca?ego gma? Na MTA DC Cie wy?miali ?e nawet na dokumentacji na lua.org nie bazowa?e?. Z?yna?e? wszelkie mo?liwe skrypty. Mi?o by?o komu? za przeproszeniem *****? gamemoda cmta i przerobi? gui i mie? b??d w nickach ich autorstwa? Jeste? ?mieszny ?e bierzesz 50z? za niewykonan? robote i ?miesz mi m?wi? ?e te 3 skrypty to jest twoja 3 godzinna praca. Grozisz mi wys?aniem ugody pozas?dowej to nadal nic nie dosta?em wi?c ja nie wiem cz?owieku co sie z tob? dzieje uzgadniasz co? pewnie z kancelari? adwokack? bo by? realnie przegra? sprawe z powodu jednego artyku?u czyli Oszustwo Art. 286 , Wzie?e? 50z? za nie wykonan? robote. Pierw mi powiedzia?e? ?e mam spierdala? a potem ?e kultury. Sam tej kultury k**** nie posiadasz widze skoro mi piszesz ze mam byc ,, kulturalny '' w stosunku do twojej osoby. T? ugod? chcia?e? najprawdopodobniej ?eby?my zako?czyli sp?r i ?ebym cie nie ci?gn?? po s?dach. Uwierz mi jeszcze w poniedzia?ek przejde sie do Kancelarii Adwokackiej i sie realnie spytam z tymi w/w dowodami czy bym sprawe wygra? i je?eli by sie okaza?o ?e bym wygra? to poinformuje o tym prokurature bo wczoraj dosta?em list z komendy ?e umorzyli post?powanie co jest normalk? w dzisiejszych czasach bo nie chce im sie lata? za takimi ludzmi jak ty. M?wi?em ci wyraznie ?e zarabiam wymienion? ci kwote poniewa? ucz?szczam na praktyki zawodowe i nie zarabiam miliard?w z?otych. Jak wida? zale?a?o ci najprawdopodobniej na ***** mnie na kase i zostaniu z niczym. I Tak sie niestety spe?ni?o.
[ Dodano: 2022-01-28, 12:35 ]
Dodam jeszcze ?e mnie szanta?owa?e? emocjonalnie o 12 w nocy i powiedzia?e? ?e je?eli ci nie dam 100z? to wypierdalasz i ?e mam sie *****? z tym wszystkim sam. Tak?e wi?cej paragraf?w ju? nadchodzi. Mydev ci wyraznie powiedzial ze masz uwazac co gadasz za glupoty bo to s? g?upoty te wyzwiska w nasz? strone ?e jacy my nie skrypterzy z krwii i ko?ci jeste?my i ?e ci dupe zawracamy bo by? sie ze znajomymi pobawi? gdyby nie ja. To cz?owieku nie rozumiemy sie w tej kwestii pisania skrypt?w.
[ Dodano: 2022-01-28, 12:38 ]
Je?eli tak bardzo chcesz to mo?emy nadal sie konfrontowa? argumentami w/w na tym forum i w tym dziale. Mi to tam bajlando czy bedziemy sie konfrontowa? czy nie.
[ Dodano: 2022-01-30, 16:33 ]
Tak?e ja nie wiem co z tej sprawy b?dzie. skoro nie podhal nie doj?? do porozumienia to nie dojdziemy
Chyba b?dzie tyle, ?e ju? odpowiednio si? wy?ali?e? z nieudanej wsp??pracy, ale masz nadal na tyle zamkni?t? g?ow?, ?e nie dostrzegasz swojej hipokryzji w twoich postach na forum gdzie sam sobie zaprzeczasz poruszaj?c kwesti?, ?e otrzyma?e? tylko 3h mojej pracy gdzie ,,nie ma praktycznie niczego" na przemian z tym, ?e w cztery godziny napisa?em ca?ego gamemoda. Wrzucasz dodatkowo jakie? bezsensowne wzi?te znik?d oskar?enia wobec mnie gdzie twierdzisz, ?e zam?wi?em ci toalet? do domu - na podstawie czego tak twierdzisz? To by?o pytanie retoryczne, nie odpowiadaj ju? na nie bo nie zamierzam ponownie si? produkowa? - nie zam?wi?em, za?atw to sobie z t? twoj? prokuratur? i artyku?ami znalezionymi na forum pokroju eporadyprawne24.com, kt?r? tak ka?dego straszysz chc?c chyba nadrobi? pewne braki intelektualne w twojej g?owie.
Co do szanta?u emocjonalnego to mylisz to z najprostszym stwierdzeniem, ?e przycina?e? w... Nie wywi?za?e? si? z warunk?w naszej wsp??pracy - odszed?em. Chyba to do?? proste.
Jest impas w tej ca?ej wa?ci. Macie swoje racje i nie chcecie si? dogada?.
Podhal, przyjmujesz zlecenie, 3 godziny siedzisz nad czym? co - co niby jest gotowym kodem. Wi?c za co on zap?aci?? Za kopiuj - wklej? Nie odnios?e? si? do tego co zaj??o Ci tak naprawd? 3 godziny. - proponuje si? odnie?? do tego, bo temat chwil? jeszcze b?dzie wisia?. A w tej kwestii tak na prawd? z mojego punktu widzenia jest jaki? niesmak w Twoim dzia?aniu..
Nie umawia?e? si? z nim te? na godzinow? stawk?. Tylko na konkretne skrypty. Wi?c w tej kwestii z naszej perspektywy jeste? nie w porz?dku. Nie sporz?dzili?cie ?adnej umowy, kt?ra m?wi o stawce godzinowej.
Ja np te same skrypty bym pisa? 3 tygodnie bo si? np na tym kompletnie nie znam, w tym czasie bym si? uczy?.
G?upi przyk?ad: Tak jak ja bym si? um?wi? z typem, ?e za 500 z? mi po?o?y p?ytki w ma?ej ?azience, Typ po?o?y jedn? ?cian?, bo wychodzi na to, ?e w zasadzie to on nie umie. Dlatego tyle czasu to zaj??o i na godzin? to tyle by wysz?o itd. A inny by to zrobi? w 2 dni, mo?e nie koniecznie za t? sam? sum?.
Umawiasz si? na co? to doko?cz spraw? do ko?ca - dosta?e? zaliczk?, stworzy?e? co? co ju? potencjalnie by?o stworzone i wymagasz kolejnych pieni?dzy za co? czego nie zrobi?em. Albo umawiacie si? na pieni?dze z g?ry albo po zrobieniu wszystkich skrypt?w.
Pomijam te? wasze wychowanie, kultur?, zachowanie i podej?cie do wszystkiego, bo to pozostawia wiele do ?yczenia - chocia?, to mo?e z racji wieku - nie wiem.
Do u?ytkownik?w:
ZACZNIJCIE MY?LE?, zanim cokolwiek zam?wicie/przyjmiecie na zam?wienie, obgadajcie wszystkie warunki. Udokumentujcie je. Spiszcie umow? z nazwiskiem i imieniem. Nawet je?eli kwota takiego zam?wienia to 50 z?.
Nie b?dziemy wpisywa? Podhala na czarn? list?. Jednak ten temat jest ostrze?eniem, ?e trzeba si? zastanowi? zanim cokolwiek si? zam?wi, czy u niego czy te? u innego wykonawcy.
Podhal, Brakiem intelektualnym w twojej g?owie jest ***** gamemoda cmta i przerobienie gui i nie usuni?cie jednego backdoora. Gdzie ta twoja ugoda pozas?dowa bo nadal nic nie dosta?em. K?amiesz ?e otrzyma?e? 50-70 dobrych opinii z czego jedna to by?a z?a. Skoro mia?e? te ,, dobre opinie '' to powiniene? mi przedstawi? swoje lc czyli legit check. Je?eli umiesz skryptowa? to napisz ca?ego gma na 0 bazuj?c na lua.org bo kopiuj?c z zaagranicy jakiego? gamemoda bo aktualnie znalaz?em takiego gamemode por?wnuj?c gamemode z zaagranicy z twoim kodem to r??nica jest kuriozalna czyli zerowa jedynie pozmieniane funkcje i na tym sie ko?czy. Upokorzy?e? sie.