Limit spawnowania ma by? przypisany ka?demu graczowi?
Zrobi?bym to za pomoc? zmiennej. Sprawdzamy jej warto??, je?li jest mniejsza od ile? tam ile mo?na maksymalnie zespawnowa? - je?li mo?emy spawnowa? to tworzymy auto + zwi?kszamy warto?? zmiennej o jeden.
Czaisz o co mi chodzi czy niezbyt?
Jak masz tak odpisywac to lepiej wcale nie odpisuj. Przyszed?em tutaj ?eby kto? mi wyt?umaczy? lub napisa?, a nie wysy?a? mnie do uczenia si? od podstaw...
Miterson, Troche szacunku dla wy?szych rang? i inteligentniejszych.
A po 2, je?li ty nie wiesz co to jest ElementData czy zmienna. To ty chcesz zrobi? warunki do zakupowania auta ?
Sklei?e? dwa jakie? kody z community i chcesz zeby?my ci reszte dopisali.
Tu gotowc?w nie piszemy, trafi?e? na z?e forum.
Miterson, pardon prosz? Pana ale ja z Panem nie mog? rozmawia? je?eli pan "nie potrafi rozmawia?" (zrozum to jako "nie znasz podstaw programowania, a tym bardziej programowania w j?zyku Lua"). KA?DY od pocz?tk?w zaczyna? i to wida?, ?e kto? nie potrafi podstaw. Wiem jak to potem jest - kolega przychodzi z problemem, my mu pomagamy, a potem przez kolejne 5 stron t?umaczymy mu o co chodzi w kodzie, kt?ry mu podes?ali?my. I nie m?w, ?e z tob? b?dzie inaczej. Ciesz si?, ?e Ci? nie zacz??em wyzywa? tylko grzecznie odes?a?em Ci? do podstaw. Nudz? Ci? "b?ache sprawy"? No to w takim razie id? pisa? samemu.